Τον κώδωνα του κινδύνου για  νέα χρεοκοπία της χώρας έκρουσε σήμερα μιλώντας στον
Sky ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κ. Χάρης Καστανίδης .

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα για το αν   θα μπορούσε να συνεργαστεί και να συγκυβερνήσει  στην περίπτωση που εκλεγεί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία.

«Θα περίμενα ότι ο πολίτης ενδιαφέρεται για το τι θα προτείνει το ΚΙΝΑΛ από εδώ και πέρα  για τη ζωή των Ελλήνων  μέσα σε τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες .Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες. Αν διαβάσει κανείς  την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ βλέπει τη ζοφερή πραγματικότητα και μια απίστευτη κοινωνική τραγωδία. Η χώρα κινδυνεύει να μπει σε τροχιά δεύτερης χρεοκοπίας προς το τέλος του 2022 με αρχές του 2023. Είναι δυνατό να μην δούμε πως η ελληνική σύγχρονη σοσιαδημοκρατία θα μπορέσει να αναδιοργανώσει το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων όταν το σύνολο των νοικοκυριών δεν μπορεί να πληρώσει 395 ευρώ  για πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα; Όταν το 26% των Ελλήνων δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ιατρικές δαπάνες; Στο τέλος του 2022 είναι πιθανό να γυρίσουμε  με απαίτηση των Γερμανών στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας με ελλείματα η χώρα θα βρεθεί σε τροχιά χρεοκοπίας. Εδώ και λίγες η Κομισιόν ζήτησε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και ο φόρος κατανάλωσης και  η δεξιά ένδοξη συντηρητική παρέα που μας κυβερνάει κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Σε άλλες χώρες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μείωσαν τους ειδικούς φόρους για να διευκολύνουν τους πολίτες τους.  Έχουν καμία σημασία οι μετεκλογικές συνεργασίες με αυτά τα δεδομένα;  Όχι δεν θα συνεργαστούμε με κανένα από τους δύο. Και οι δύο δηλαδή τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας  συνεργάστηκαν με τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους . Αν συνεργαστούν  και μεταξύ τους έχουν υπερβεί τα κομματικά όρια», ξεκαθάρισε ο κ. Χάρης Καστανίδης

Σχετικά με την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά μας ο κ. Καστανίδης είπε:

«Όταν αποφασίστηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ εγώ δεν ήμουν στη Βουλή και ούτε συνεργάστηκα με κανέναν άλλον. Το ερώτημα είναι για αυτούς συμμετείχαν. Αποτελεί πάγια θέση και είναι και θέση του κόμματος το γεγονός ότι η νησιωτικότητα είναι συνταγματική αρχή. Το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει ο νησιωτικός μας να αντιμετωπίζει με το πρίσμα της προστασίας και του εθνικού συμφέροντος. Η νησιωτική ζώνη στη μεγάλη πλειοψηφία της πρέπει να έχει χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ».

Ο κ. Καστανίδης άσκησε κριτική στη ΝΔ υπογραμμίζοντας πως φέρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

«Πρέπει να αποκατασταθεί μια ιστορική αλήθεια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει πως η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαρτίου του2014 δείχνει πως τη χρεοκοπία τη συντέλεσε η παράταξη που σήμερα κυβερνά. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν την αλήθεια και πιστεύει πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τα μνημόνια. Πως θα οργανώσει κανείς την ενέργεια με τις εισαγωγές  φυσικού αερίου  και τη μη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να υπάρχει ανταγωνισμός ;  Και στο σύμπλεγμα του Αιγαίου χρειάζεται φθηνό ρεύμα με τις ΑΠΕ».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διαφορά τους συνυποψήφιους του και τον κ. Μητσοτάκη τόνισε:

«Αν ένας υποψήφιος βρίσκεται στη δεινή  θέση να περιγράψει τη διαφορά του με τους υπολοίπους υποψηφίους σημαίνει πως δεν έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται πάντα ότι έχει σημασία να σκέπτονται  ότι στις εσωκομματικές αναμετρήσεις υπάρχει πάντα μια αθέατη πλευρά. Αυτή είναι η σύγκρουση μεταξύ οπαδών και πολιτών. Οι οπαδοί ακολουθούν  ενώ οι πολίτες βλέπουν κρίνουν και  μετά αποφασίζουν».

Σε ερώτηση για το αν θα έρθει στη Ρόδο κ. Καστανίδης δήλωσε :

«Θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ στα Δωδεκάνησα  και να μιλήσω με πολίτες αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα.Οι δύο δραματικές εβδομάδες με το θάνατο της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά ανέστειλαν τις προεκλογικές δραστηριότητες. Η μείωση του χρόνου ήταν μεγάλη και δεν δόθηκε η δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις περιοχές.

 

 

 

 

 460 total views,  2 views today