Στη ζημιά που προξενούν στον τουρισμό ανακοινώσεις  που γίνονται δημόσια και μάλιστα από μέλη της κυβέρνησης αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης.

Αφορμή για την τοποθέτηση του ήταν οι ανακοινώσεις στις οποίες προσφάτως είχε  προβεί δημόσια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Είχε αναφερθεί στην αύξηση του ιικού  φορτίου και είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην τεθούν σε εφαρμογή σκληρά μέτρα.

Ωστόσο οι ανακοινώσεις αυτές είχαν επιπτώσεις αφού οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες είχαν άμεση ενημέρωση.

«Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις. Καταστρέφουν νησιά και οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό. Καλώς έπραξε ο κ. Μανέτας που προέβη μετά σε ανακοινώσεις», είπε ο κ. Καστανίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξι αναφέρθηκε και στην φετινή τουριστική σεζόν που δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για τον κλάδο αφού οι τουρίστες που κυκλοφορούν είναι ελάχιστοι.

«Δεν  έχουμε καθόλου πελάτες . Οι αναμονές των οδηγών  στις πιάτσες διαρκούν τέσσερις και πέντε ώρες», τόνισε.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι ταξιτζήδες δεν  έτυχαν στήριξης από το κράτος όπως άλλοι με διάφορα προγράμματα.

«Η πολιτεία δεν μας έχει βοηθήσει παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να πείσουμε πως εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού έχουμε υποστεί ζημιά», είπε.

 126 total views,  2 views today