Ανανέωση:

Στη Ρόδο βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που θα έχει συνεργασία με Αυτοδιοικητικούς, φορείς και τοπικά στελέχη.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έφθασε στις 9.15 στο Αεροδρόμιο Ρόδου και βγήκε από το αεροσκάφος φορώντας μάσκα, όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Σαντορινιός τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω του covid-19 (χωρίς χειραψίες κλπ) κι αμέσως κατευθύνθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη.

Μάλιστα εντός των τειχών, ο κ. Τσίπρας βρήκε λιγοστά καταστήματα ανοικτά και περπάτησε στην οδό Σωκράτους, στην Ιπποτών, στην πλατεία Ιπποκράτους και κατέληξε στο καφέ Ωβέρνη, όπου όπου είχε συνάντηση με το σωματείο καταστηματαρχών ακούγοντας τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους (από τον Πρόεδρο Βασίλη Δοντά και την κυρία Μαρία Αγγέλου), λόγω της κρίσης και της χαμένης τουριστικής σεζόν.

Στην οδό Σωκράτους μάλιστα καταστηματάρχης είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μπει μέσα για να του κάνει…σεφτέ (!) αφού τα ταμεία παραμένουν άδεια!

Όπως δήλωσε στον sky ο κ. Δοντάς, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, μεταφέρθηκαν τα βασικά αιτήματα του Σωματείου στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση για το θέμα των επιταγών (προκειμένου να πάρουν “περίοδο χάριτος”) και το θέμα της αναγνώρισης εποχικότητας των καταστημάτων.

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας περιοδεύει στο εμπορικό κέντρο για να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες.

Εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο περιφερειακό μέγαρο κι και αμέσως μετά θα μεταβεί στις Πηγές Καλλιθέας για σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους των νησιών της Δωδεκανήσου στο δημαρχιακό μέγαρο.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν η Τομεάρχης Τουρισμού και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου (στενή συνεργάτιδα του π. Πρωθυπουργού) και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας -Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στη Ρόδο και θ’ αναχωρήσει την Παρασκευή το πρωί.

 3,611 total views,  4 views today