Με τη συμμετοχή της προέδρου Φώφης Γεννηματά έγινε χθες η τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου.

Τα θέματα αφορούσαν κατά βάση στο Ταμείο Ανάκαμψης, την πανδημία και την υγεία, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα επικαιρότητας με τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Αιγαίο. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε με την παρουσία του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, των δημάρχων Κω, Αστυπάλαιας, Λέρου και Νισύρου, του τέως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Εγγλέζου, του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωστή Ζωγραφίδη, του αντιδημάρχου Δώρου Κωνσταντίνου, του Γιώργου Πόκκια εκ μέρους της ΠΕΔ και της Φαίδρα Σπανού από το ΕΒΕΔ.

Μιλώντας στον sky ο βουλευτής Ηλείας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Ανάπυξης του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι μέσα από τη διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς εξετάζεται η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και οι προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Κατρίνης πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της αγοράς δε σημαίνει ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα προ πανδημίας δεδομένα. Τα προβλήματα καίνε τους επιχειρηματίες και ειδικά όσους ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο και την εστίαση, όπως είπε, σημειώνοντας ότι η πραγματική διάσταση της οικονομίας θα αποκαλυφθεί μετά την άρση των μέτρων.

«Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής συνομιλούμε με τους φορείς και είμαστε προσεκτικοί στις εξαγγελίες μας, ενώ κάποιοι που βρίσκονταν στην Κυβέρνηση πριν από ενάμιση χρόνο μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις», είπε καταλήγοντας.

 348 total views,  2 views today