Αγωνιούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν σε ξενοδοχεία της Thomas Cook και έχουν απολυθεί νωρίτερα εξαιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού. Και αυτό γιατί μπορεί να ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι θα αντιμετωπιστούν θετικά με την μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για την επιδότηση τους από τον ΟΑΕΔ αλλά η σχετική εγκύκλιος δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στη Ρόδο.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν πρόβλημα καθώς ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ενσήμων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας μετά από επικοινωνία με τους εργαζόμενους έκανε παρέμβαση στον ΟΑΕΔ και ζήτησε, να κρατηθούν οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι και να υποβληθούν όταν θα φθάσει στη Ρόδο η εγκύκλιος.
Ωστόσο αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση στη λήψη των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η διοίκηση του ΕΚΡ με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του.

Η διοίκηση του ΕΚΡ επικεντρώνει τώρα τη προσοχή της και στην υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.
Οι διαπραγματεύσεις του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ΕΞΡ όπως δήλωσε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο.