Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τις επιλογές προσώπων από τους αρχηγούς των δύο κομμάτων .

Αναλυτικότερα στη ΝΔ αναστάτωση έχει προκαλέσει η επιλογή του αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, να εντάξει στο ψηφοδέλτιο την Τώνια Μοροπούλου.

Το γεγονός ότι η κ. Μοροπούλου φέρεται να είναι η νέα εκλεκτή του προέδρου, «γέννησε» πολιτικές ζυμώσεις που θα φέρουν και κόντρες εντός του κόμματος ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μετέχει αυτοδίκαια ο κ. Μάνος Κόνσολας. Εκτός απροόπτου συμμετέχουν οι κ. Βασίλης Υψηλάντης Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.


Ωστόσο η τοποθέτηση της κ. Μοροπούλου στο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείει αλλαγές και ανακατατάξεις γεγονός που θα εντείνει τις εσωκομματικές κόντρες. Ακόμη η επιλογή της κ. Μοροπούλου ουσιαστικά «δίνει γραμμή» για την στήριξη της από το δίπολο Χατζημάρκου και Καμπουράκη σε μια συγκυρία βέβαια που εσωτερικά ο κ. Ιατρίδης δεν θέλει να βλέπει προς τον Περιφερειάρχη και ο νέος δήμαρχος δεν θέλει να εμπλακεί ακόμη σε τέτοια παιχνίδια.

Στο Κίνημα Αλλαγής “φωτιές” έχει ανάψει η μεγάλη επιτυχία που είχε στις ευρωεκλογές ο Γιώργος Νικητιάδης. Αυτή η επιτυχία του δίνει το δικαίωμα να επιθυμεί και να διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Αυτό όμως προσκρούει στην άρνηση του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Κρεμαστινού που δεν επιθυμεί έστω και αν δεν το ομολογεί δημόσια, την υποψηφιότητα του κ. Νικητιάδη.

Πάντως  η Κεντρική Επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος συνεδρίασε χτες όπως δήλωσε μιλώντας στον Sky o Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Νικηφόρος Παπανικόλας  αλλά αποφάσεις δεν ελήφθησαν.

“Υπάρχει θέμα για την αντικατάσταση ενός άνδρα με μια γυναίκα για να πληρείται το κριτήριο της ποσόστωσης, σύμφωνα με το νόμο που θεσπιστηκε μετά από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου. Έχει  ανοίξει παράλληλα  και  δεύτερο θέμα για τη συμμετοχή του κ. Νικητιάδη”, δήλωσε ο Νικηφόρος Παπανικόλας.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν αναταραχές από τις αλλαγές που έρχονται ο κ. Παπανικόλας δήλωσε:

“Όπως είναι φυσικό υπάρχει μια αναταραχή καθώς ήδη κάποιοι έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα εδώ και μήνες. Δεν είναι ό,τι πιο κομψό να αναγκάζεται κάποιος λίγο πριν από τις εκλογές να αποχωρήσει από τη διαδικασία και να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα του”.

Στην αναμόρφωση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky και η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Φτακλάκη.

Σε ότι αφορά το βέτο που φαίνεται να θέτει ο κ. Κρεμαστινός για την υποψηφιότητα του κ. Νικητιάδη η κ, Φτακλάκη δήλωσε:

“Δεν άκουσα ποτέ να υπάρχει βέτο από τον κ. Κρεμαστινό για την υποψηφιότητα του κ. Νικητιάδη.  Αν τώρα αποφασιστεί να είναι υποψήφιος ο κ. Νικητιάδης καλοδεχούμενος . Θέλω να είναι δυνατό το ψηφοδέλτιο. Αυτά όμως είναι θέματα που θα τα διαχειριστεί η νομαρχιακή επιτροπή με την επιτροπή εκλογικού αγώνα”, τόνισε η Λίτσα Φτακλάκη.