ΚΙΝΑΛ: Καμπάνια για τον εμβολιασμό στα social media

333

«Ένας ανεμβολίαστος είναι πέντε φορές πιο πιθανό να κολλήσει COVID19», σημειώνεται σε άλλη αφίσα. Λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής   θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού, δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει ως αντιπολίτευση.
Στην ατζέντα του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, έχει ως προτεραιότητα την πανδημία και την εξέλιξη της στην χώρα μας. Έχει στηλιτεύσει αρκετές φορές την στάση της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, ενώ έχει προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τα τεστ και την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημερινή επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, συνάντησε την διεύθυνση της δομής αλλά και εκπροσώπους των ιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ιατρών, σημείωσαν την ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, καθώς πάνω από το 60% των εργαζομένων είναι επικουρικοί ιατροί, ενώ οι ελλείψεις αυξάνονται λόγω και της νόησης των ιατρών από τον νέο κορωνοϊό. Ζήτησαν επίσης την αναβάθμιση του εξοπλισμού, και των υποδομών για διεξαγωγή τεστ PCR, ώστε να μπορούν να βγαίνουν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα και όχι σε 48 ή 72 ώρες όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε πολλές περιπτώσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης από τη μεριά του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη μακροπρόθεσμων επενδύσεων στην πρωτοβάθμια υγεία, αξιοποιώντας και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως μάλιστα σημείωσε, ενώ άλλες χώρες έχουν αποφασίσει να διαθέσουν ένα σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα λάβουν για την ενίσχυση της υγείας, η Ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προτείνει με τροπολογία του την ένταξης τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ/ Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει η καμπάνια ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σύνθημα «ραντεβού αλληλεγγύης, ραντεβού ζωής» και hashtag #spametonfovo. Οι πρώτες αφίσες που κυκλοφορούν απευθύνονται στους νέους αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στις περισσότερες, παρουσιάζονται συγκεκριμένα στοιχεία και στατιστικές υπερ του εμβολιασμού, όπως ότι «το 11% των ανεμβολίαστων που νόσησαν από COVID19, θα έχουν συμπτώματα διαρκείας».

«Ένας ανεμβολίαστος είναι πέντε φορές πιο πιθανό να κολλήσει COVID19», σημειώνεται σε άλλη αφίσα.

«Σε 33 χώρες της Ευρώπης, το εμβόλιο έχει σώσει 470.000 ανθρώπους άνω των 60 ετών», τονίζεται.

Δίνοντας έμφαση και στο Σύστημα Υγείας, άλλη αφίσα αναφέρει πως «στηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα