Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε .. άνθρακας ο θησαυρός των 534€ (!) για τους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι περνάνε δύσκολες στιγμές καθώς ούτε δουλειά έχουν, αλλά ούτε λαμβάνουν το επίδομα ειδικού σκοπού που έχει ψηφιστεί στη βουλή, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομείς Νησιωτικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και η Νομαρχιακή Επιτροπή ν.συγκροτήματος του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αναβάλλοντας συνεχώς την καταβολή του επιδόματος.  Για ποιό λόγο άραγε;

Οι εποχικά εργαζόμενοι δεν ζητούν καμία ελεημοσύνη, ούτε την ‘επιλεκτική’ εύνοια του πρωθυπουργού! Απαιτούν να λάβουν το ειδικό επίδομα 2 μηνών καθώς πέρασε ο Μάιος και ο Ιούνιος και δεν έχουν λάβει τίποτα!

Η ΝΕ ν.συγκροτήματος Δωδ/σου και οι τομείς  νησιωτικής πολιτικής και αλληλεγγύης του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζουμε εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου!

Ζητούμε από την κυβέρνηση  να  σταματήσει  την κοροϊδία και να λειτουργήσει   με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να προβεί άμεσα στις εξής ενέργειες:

  • Την άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
  • Την επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην επιδοτούμενη ανεργία, μετά το τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου (2019).
  • Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλους τους εποχικά εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν για αυτούς τους μήνες.
  • Την επιδότηση της ανεργίας όλων των εποχιακά εργαζομένων, έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων το 2021, άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για:

  • Την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Τη μείωση ενοικίου όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αρχαιολογικούς χώρους της Λέρου θα επισκεφθεί σήμερα η ΥΠΠΟ

Τέλος, να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Επιτέλους, να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό στους εργαζομένους στους κλάδους του τουρισμού.

Για το Κίνημα Αλλαγής,

Ελευθερία Φτακλάκη, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής

Νίκος Τρύπης, Γραμματέας Ν.Ε. ν.συγκροτήματος Δωδ/σου

Βασίλης Καρνάβας, τομέας αλληλεγγύης

 453 total views,  2 views today