ΚΙΝΑΛ: Φουντώνουν τα σενάρια για την προεδρία

388

Ονόματα δίνουν και παίρνουν, άλλα επιβεβαιώνονται και άλλα διαψεύδονται κατηγορηματικά

Όσο προσπαθούν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να να απομακρύνουν τη συζήτηση γύρω από τα εσωτερικά τους και τις εκλογές του ’21, τόσο φαίνεται τελικά να φουντώνει.

Μια τέτοια περίπτωση είναι του Νίκου Παπανδρέου. Για εβδομάδες ακουγόταν στα ΠΑΣΟΚικά πηγαδάκια το όνομα του  και η πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα. Μάλιστα, ένα δημοσίευμα φαίνεται να έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά καθώς, παρουσίαζε τον ίδιο να επιβεβαιώνει τη σχετική φημολογία. Ωστόσο, ο Νίκος Παπανδρέου το βράδυ της Τρίτης διέψευσε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Υπενθυμίζεται, ότι στις ευρωεκλογές του 2019, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού και γιος του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, είχε κατέβει υποψήφιος εξασφαλίζοντας 140.000 ψήφους και τη τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Παρότι η διαδικασία είναι σε έναν χρόνο από σήμερα, παραμένει μια ελκυστική κουβέντα το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της κεντροαριστερής παράταξης. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι φαίνεται ότι θα είναι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος. Ενώ σε συνέντευξη του ο Παύλος Γερουλάνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει και εκείνος.

Όμως, όλες οι πλευρές, κρατούν χαμηλούς τόνους κατανοώντας ότι αυτή τη στιγμή, η ελληνική κοινωνία είναι μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση όπου χρειάζεται μια ουσιαστική και σοβαρή αντιπολίτευση. Εκτιμούν ότι η εσωστρέφεια θα ανακόψει την ανοδική πορεία που σταδιακά παρουσιάζει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει τονίσει η πρόεδρος του κόμματος, εργάζεται σκληρά ώστε να έχει έναν ψύχραιμο και εποικοδομητικό αντιπολιτευτικό λόγο. Με προτάσεις αλλά και υπογραμμίζοντας ενδεχόμενες αστοχίες της κυβέρνησης. Η Τρικούπη, άλλωστε, από την αρχή του πρώτου κύματος, έχει θέσει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του ΕΣΥ αλλά και την οικονομία.