Κινδύνευσε C- 27 στην Κω

992

Τα πληρώματα των ελικοπτέρων και των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν  όπως γράφει το militaire.gr ηρωϊκές μάχες έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων σ΄όλο το Αιγαίο με αποστολή να σώσουν ανθρώπινες ζωές!

Σε μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις ένα C-27 κινδύνευσε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του στην Κω όταν εκτός από τους ισχυρούς ανέμους είχε να αντιμετωπίσει και τη σύγκρουση με πτηνό, το οποίο χτύπησε το αεροσκάφος στον ένα κινητήρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές της ΠΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Σκύρου είχε βγει εκτός αφού καταγράφηκαν πλάγιοι άνεμοι 55 μιλίων! Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Στη Σκόπελο όπου υπήρχε ένα ενιάχρονο παιδί που έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ήταν αδύνατη η προσέγγιση από αέρα αλλά και από θάλασσα.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κατόρθωσαν με μεγάλο κίνδυνο να προσγειωθούν σε Χίο και Κω για να μεταφέρουν ασθενείς.

Στην Κω κατά τη διάρκεια της προσγείωσης είχαμε το περιστατικό με το πτηνό που ευτυχώς λόγω της εμπειρίας και της ετοιμότητας του πληρώματος δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες πλην την αναγκαστικής παραμονής του αεροσκάφους για έλεγχο και επισκευή στο αεροδρόμιο του νησιού.