Να κατεδαφιστεί η κατασκευή στην παραλία της Γλύστρας ζητά με ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή  Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Την απαίτηση για άμεση κατεδάφιση της τεράστιας αυθαίρετης κατασκευής στη παραλία της Γλύστρας, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση-διαμαρτυρία, που οργάνωσε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατοίκων Νότιας Ρόδου.

Ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης η κατάληψη της παραλίας από «αγνώστους», που κρύβονται πίσω από το διαμορφωμένο πλαίσιο νόμων προηγούμενων και νυν κυβερνήσεων. Με τον τσαμπουκά των «επενδυτών-σωτήρων» που κρατούν ακλόνητο κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, καταπατούν τις παραλίες νόμιμα και παράνομα, κάνοντας το δικαίωμα του Ροδιακού λαού για ένα μπάνιο, χωρίς να πληρώσει, απαγορευτικό.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση φέτος τον Μάρτιο για πάγωμα των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων σε παραλίες, αιγιαλούς, όχθες , ποτάμια και λίμνες σ’ όλη τη χώρα, μέχρι τέλος του Οκτώβρη, είναι η ασπίδα που προστατεύει κάθε επιχειρηματική αυθαιρεσία. Η προκλητική ανοχή που δείχνει η τοπική διοίκηση και το κράτος σ’ αυτές τις αυθαιρεσίες έχει ξεπεράσει τα όρια.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, η προστασία του περιβάλλοντος έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έρχεται σε σύγκρουση με το αστικό κράτος που νομοθετεί κάθε απαίτηση που προβάλλουν οι επιχειρηματίες για τα κέρδη τους, σε βάρος όλου του λαού και των δικαιωμάτων του.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το Ροδιακό λαό στο δρόμο της σύγκρουσης με αυτή τη πολιτικήκαι σ’ αυτό το πλαίσιο στήριξε την κινητοποίηση στη Γλύστρα με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Τ.Ε. Κ. Γιαννόπουλου, μελών, εκλεγμένων συμβούλων σε δήμο και περιφέρεια, φίλων και οπαδών.

Απαιτούμε να κατεδαφιστεί τώρα η αυθαίρετη κατασκευή στη Γλύστρα.

Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και σ’ όλες τις άλλες παραλίες του νησιού.

Ανοιχτές και ελεύθερες παραλίες για όλο το λαό.

Να καταργηθούν οι νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπουν να δίνονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα αιγιαλοί και παραλίες.

 385 total views,  2 views today