Κλειστό θα μείνει από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, που στεγάζεται στο Καζούλειο, μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε και σε καθηγητή, ενώ είχε προηγηθεί κρούσμα σε μαθητή, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Επιπλέον, αναστέλλουν τη λειτουργία τους από την προσεχή Δευτέρα όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) στην Κάλυμνο και την Κάρπαθο, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Ως εκ τούτου, από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα επανέρχονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, όπως έχει ξαναγράψει ο sky, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και τρία τμήματα στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), ένα της Α’ τάξης και δύο της Γ’ Λυκείου που φοιτούν οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και είναι συγγενικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, δε λειτούργησαν το 2ο και 3ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο, προκειμένου ν΄απολυμανθούν οι σχολικές μονάδες στην Καπνοβιομηχανία και το Καζούλειο, όπου εντοπίσθηκαν τα περιστατικά, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση.

Τέλος, ο κ. Παπαδομαρκάκης διέψευσε φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ενδεχομένως είχε εντοπισθεί θετικό κρούσμα και στο Βενετόκλειο.

Σημειώνεται επίσης, ότι λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου, με τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε σχολεία τις τελευταίες μέρες, αυξήθηκαν τα σημεία ελέγχων για δωρεάν rapid test στην πόλη, με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Σήμερα από το πρωί το κλιμάκιο βρίσκεται έναντι της λαϊκής Αγ. Δημητρίου, αύριο Κυριακή 09:30-14:30 θα είναι στον Ευαγγελισμό Ρόδου και τη Δευτέρα τις ίδιες ώρες σε δύο σημεία: στην εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και στη ΔΟΥ Ρόδου.

 1,184 total views,  2 views today