Άκρως ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση στην Κάλυμνο, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, καθώς η διασπορά του ιού είναι τόσο σε νεαρότερες, όσο και μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, αν και μόλις προσφάτως η περιοχή βγήκε από το “κόκκινο” και το αυστηρό lockdown που είχε τεθεί.

Ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε τις 31, ενώ με απόφαση του Δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, κλειστά παραμένουν σήμερα σχολικές μονάδες, λόγω διασποράς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να γίνει απολύμανση στους χώρους. 

Κλειστά είναι: το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Χώρας τα οποία συστεγάζονται, το 2ο Δημοτικό, το 7ο νηπιαγωγείο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου.

Όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, το 3ο Γυμνάσιο θα παραμείνει κλειστό για 12 ημέρες, ενώ το 1ο ΓΕΛ δε λειτούργησε σήμερα για να γίνει απολύμανση, αφού εντοπίσθηκε κρούσμα σε μαθητή, ενώ από αύριο το σχολείο θα επαναλειτουργήσει, πλην του τμήματος που φοιτά ο μαθητής, που η διδασκαλία θα γίνει με τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαράς δήλωσε στον sky ότι τα προαναφερόμενα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα κλείσουν επί 10ήμερο κι επανέρχονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης, ενώ μόνο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο που είναι υπό διερεύνηση της φόρμας ιχνηλάτησης δεν έχει αποφασισθεί επί του παρόντος αν θα κλείσει όλο το σχολικό συγκρότημα ή μόνο η πέμπτη τάξη, όπου κατεγράφη το κρούσμα. Η απόφαση αναμένεται από τον κ. Ψαρά μέχρι το μεσημέρι.

“Απαιτείται σοβαρή διαχείριση, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του ιού, γιατί από τους γονείς κι εκπαιδευτικούς, αναπόφευκτα έγινε και στα παιδιά, στη μαθητική κοινότητα κι ως εκ τούτου θα πρέπει να προλάβουμε τυχόν περαιτέρω διάδοση του ιού. Λαμβάνουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και είμαστε σε άμεση συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, την κα Βαλατσού από την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ψαράς.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σημειώνεται ότι κλειστός έως την Τετάρτη θα παραμείνει και ο Δήμος Καλύμνου. Σε ανακοίνωση, γίνεται γνωστό πως οι υπηρεσίες του θα είναι κλειστές έως τις 10  του μηνός, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

 646 total views,  2 views today