Κλείνει από σήμερα και για μία εβδομάδα το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς.

Ως εκ τούτου, από σήμερα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επανέρχονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες 7 ημέρες. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει στις 12 Φεβρουαρίου.

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, το υπουργείο Παιδείας και ο Δήμαρχος Ρόδου κι έγινε η διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών, όπως εξήγησε ο κ. Ψαρράς, ενώ –επισήμανε- ότι δεν συντρέχουν λόγοι από την ιχνηλάτηση να κλείσουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, καθώς δεν ήρθε σε επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς ή μαθητές.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θετικό κρούσμα και σε συνεννόηση με το Διευθυντή του Σχολείου έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου που έστειλε συνεργείο για την απολύμανση των χώρων και το Σαββατοκύριακο θα απολυμανθεί όλο το κτίριο της Ακαδημίας.

Η εκπαιδευτικός φέρεται να ήρθε σε επαφή με δύο μαθητές την περασμένη Παρασκευή, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί υποβλήθηκαν σε rapid test οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά, ενώ όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίσθηκαν στενές επαφές με τη δασκάλα έκαναν το μοριακό τεστ και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα. «Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφύγουμε τυχόν διασπορά του ιού με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», είπε καταλήγοντας ο κ.Ψαράς

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια, στα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

 692 total views,  4 views today