«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί για άλλη μια φορά τον κλάδο μας με τα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή. Θέτει σε εφαρμογή περιορισμούς και μας υποχρεώνει να ελέγχουμε τους πελάτες. Δεν είναι εύκολα αυτά για ένα κλάδο τυραννισμένο ήδη»

Αυτό δήλωσε σήμερα στον Sky  ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας με αφορμή τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση.

Μας επιβάλλουν μέτρα  είπε ο κ. Κλούβας ενώ δεν μας δίνουν στήριξη δηλαδή κάποια έκπτωση στα ενοίκια ή ένταξη στο πρόγραμμα Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

«Ανάσα  και σιρμαγιά για μας θα ήταν και το πρόγραμμα Νησίδα. Ακόμη όμως δεν έχουμε πάρει φράγκο. Που πάμε δηλαδή με όλα αυτά; Φορτώνουν τόσα στις πλάτες των επιχειρηματιών που έχουν δουλέψει μόνο ενάμιση μήνα.  Δεν ξέρω ποιοι από μας θα επιβιώσουν μέχρι το τέλος της πανδημίας», τόνισε ο κ. Κλούβας.

Σε ερώτηση για τις ενέργειες που μπορεί να γίνουν ο κ. Κλούβας είπε:

«Θα έρθουμε σε συνεννόηση με την ομοσπονδία μας για να δούμε τι θα κάνουμε. Μην φανταστείτε  πως θα κατεβούμε στους δρόμους και θα κλείσουμε τα καταστήματα μας. Η απόφαση θα ληφθεί από την ΠΟΕΣΕ»

 258 total views,  2 views today