Καταστροφικό ήταν το  ρεβεγιόν της  Πρωτοχρονιάς για την εστίαση καθώς  κίνηση δεν υπήρξε καθόλου για τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Ρόδο.

Όπως δήλωσε σήμερα  στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας αρκετά εστιατόρια δεν  άνοιξαν καν κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά και αυτό οφείλεται στην πανδημία και τις παρενέργειες που  έχει στην τοπική οικονομία.

Στην πόλη της Ρόδου αλλά και στα χωριά λειτούργησαν λίγα εστιατόρια και αυτά μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ δεν υπήρξαν επιχειρήσεις σε λειτουργία αφού οι περιορισμοί ήταν πολλοί και δεν επιτρέπονταν και μουσική για τη διασκέδαση των θαμώνων.

Οι εστιάτορες στη Ρόδο όπως τόνισε ο κ. Κλούβας  είναι στα κάγκελα γιατί η κατάσταση στον κλάδο είναι δραματική.

«Αυτό  που μας έκαναν ήταν κτύπημα κάτω από τη μέση. Μας έκαναν φύλακες και ελεγκτές των θαμώνων. Έβαλαν τόσους περιορισμούς που είναι εξαιρετικά δύσκολο να δουλέψουμε. Γίναμε έρμαια του κορονοϊού», είπε.

Ο κ. Κλούβας με αφορμή τον  κορονοιό αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που δημιουργεί και για τη νέα σεζόν.

«Από τη  πρώτη μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα στείλαμε στην κυβέρνηση τα αιτήματα που θα μπορούσαν να κρατήσουν βιώσιμο τον κλαδο», είπε, αναφέροντας ενδεικτικά τη μείωση των ενοικίων και τις αναστολές στο προσωπικό.

«Θα μπορούσαν να δώσουν για μας  μια  μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Με αυτά τα δεδομένα τι επενδύσεις θα κάνουμε για το  καλοκαίρι και τι προσωπικό να κλείσουμε», είπε ο κ. Κλούβας

 

 351 total views,  6 views today