Η επίσπευση εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού είναι  η χαριστική βολή για την εστίαση δήλωσε σήμερα στον Sky  ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ Γιάννης Κλούβας.

Με αυτά τα δεδομένα όπως υπογράμμισε θα είναι δύσκολο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Τόνισε  πως λίγα θα είναι τα εστιατόρια που θα λειτουργήσουν στην πόλη ενώ καταστήματα εστίασης θα υπάρχουν στη δυτική πλευρά του νησιού.

«Η τουριστική σεζόν ήταν δύσκολη για τον κλάδο. Τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν τόσο γρήγορα είναι η χαριστική βολή για πολλά εστιατόρια της Ρόδου. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί ο κόσμος ακύρωσε τις κρατήσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γιατί δεν υπάρχει μουσική», τόνισε ο κ. Κλούβας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση εστιατορίου στον νησί που είχε 120 κρατήσεις για το Ρεβεγιόν και έμεινε μόνο  με 20.

«Το κτύπημα ειδικά για τα εστιατόρια που έχουν ζωντανή μουσική το κτύπημα ήταν βαρύ.Περιμέναμε αυτές τις ημέρες των εορτών για να δουλέψουμε να έχουμε  έσοδα και  να περάσουμε το χειμώνα. Μας ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών. Ας μας άφηναν να δουλέψουμε μέχρι τις 3 Ιανουαρίου», τόνισε.

΄Ηδη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστίασης κ Καββαθάς όπως αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη θα κάνει παρέμβαση στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

« Αν δεν υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση θα γίνουν κινητοποιήσεις», είπε ο κ. Κλούβας.

Πάντως εξαιτίας της πανδημίας και των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε αρκετοί είναι οι εστιάτορες που θέλουν να αλλάξουν επάγγελμα.

«Η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη. Ακόμη και εγώ εξαιτίας της κατάστασης  σκέπτομαι να αλλάξω επάγγελμα. Είναι μαράζι αυτό που ζούμε. Δεν θα αντέξουμε και τρίτη χρονιά με κορονοϊό πρωτόκολλο και μέτρα», δήλωσε ο κ. Κλούβας.

 261 total views,  6 views today