Κλούβας: Ως μάνα εξ ουρανού περιμένουμε τις γιορτές και τρέμουμε τα μέτρα!

248

Ως μάνα εξ ουρανού περιμένουν τις γιορτές οι εστιάτορες προκειμένου να καταφέρουν να δημιουργήσουν ρευστότητα για το χειμώνα.

Οι ανακοινώσεις που προσφάτως έγιναν για τη διενέργεια rapid test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσαν.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναθεώρησε και ανακοίνωσε τη διενέργεια self test τα προβλήματα της εστίασης παραμένουν στη θέση τους. Σε αυτά αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky ο  πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας.

«Ο διχασμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι κάτι που μας βρίσκει αντίθετους. Υπάρχει αβεβαιότητα στην εστίαση. Ό κόσμος δεν έχει χρήματα, αυξήθηκαν οι τιμές των πρώτων  υλών και εμείς  προσπαθούμε να τον προσελκύσουμε. Και από  πάνω  πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι τελείως διαφορετικά», δήλωσε στον Sky  ο κ. Γιάννης Κλούβας.

Περιμένουμε τις γιορτές  είπε ο κ. Κλούβας  ως μάνα εξ ουρανού για να μπορέσουμε να έχουμε χρήματα και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.

« Η εστίαση δεν έχει στήριξη και οι υποχρεώσεις τρέχουν . Μας άφησαν στο έλεος του Θεού να δουλεύουμε . Δεν βγαίνουν όμως οι αριθμοί με τίποτε», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με τα εστιατόρια που θα μείνουν ανοικτά τις εορτές ο κ. Κλούβας τόνισε:

« Πολύ λίγα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά.  Θα λειτουργήσουν αυτά που είναι στα χωριά και δέκα το πολύ  στην πόλη. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίασης θα είναι κλειστές και στην Π.  Πόλη».

Μιλώντας για τον στολισμό της πόλεως τόνισε πως δεν είναι αυτός που πρέπει για να προσελκύσει κόσμο στη Ρόδο το χειμώνα.

«Για να γίνει επιμήκυνση της σεζόν πρέπει να γίνει μελέτη και το κράτος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πώς να μείνουν τα  εστιατόρια ανοικτά όταν οι τουρίστες μένουν μέσα στα ξενοδοχεία που εφαρμόζουν το σύστημα all inclusive;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό πίσω από το Δημαρχείο Ρόδου