Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς η κατακόρυφη αύξηση των διασωληνωμένων και των εισαγωγών εξαιτίας του κορωνοϊού, γεγονός που έχει κάνει τους επιστήμονες να μιλούν από τώρα για έναν «δύσκολο χειμώνα» επιδημιολογικά, με το ενδεχόμενο να φτάσει εκ νέου το ΕΣΥ στα όριά του να μην είναι καθόλου απίθανο.

Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αφού χθες (18/8) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλες 3.442 μολύνσεις από τον κορωνοϊό και ακόμη 25 θανάτους, ωστόσο ο αριθμός που προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία είναι οι 282 συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι. Εξίσου δυσοίωνος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας, καθώς έφτασαν τους 290, ήτοι ημερήσια μεταβολή +33.03%.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν μία διόλου ευκαταφρόνητη αύξηση εν συγκρίσει με ένα μήνα πριν, αφού τόσο οι διασωληνωμένοι, όσο και οι νέες εισαγωγές έχουν πλέον υπερδιπλασιαστεί (123 διασωληνωμένοι και 109 αριθμός νέων εισαγωγών αντίστοιχα, στις 18/7).

Στα 818 τα νέα κρούσματα στην Αττική -Στο «κόκκινο» ξανά η Κρήτη

Στο επίκεντρο συνεχίζουν να βρίσκονται η Αττική, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 3.442 κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 818 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 319.

Όπως  έχει γίνει γνωστό στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου αναλογούν 94 νέα κρούσματα, 10 στην ΠΕ Καλύμνου, 12 στην ΠΕ Κω και 2 στην ΠΕ Καρπάθου.

Στην Κρήτη βρέθηκαν 361 νέες μολύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα στο Ρέθυμνο, ενώ παράταση στο μίνι lockdown δόθηκε και στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Όσον αφορά την Αττική εντοπίστηκαν 818 κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων τα 131 είναι στην Ανατολική Αττική, τα 113 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τα 93 στο Δυτικό Τομέα Αθηνών και 84 στο Νότιο Τομέα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:

 379 total views,  2 views today