Έντεκα άτομα νοσηλεύονται στη μονάδα λοιμώξεων για τον Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, εκ των οποίων οι τρεις είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι άνω των 50 ετών, η μεγάλη πλειοψηφία νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών νοσούν με βαριές πνευμονίες, χωρίς -ευτυχώς- να είναι κανείς διασωληνωμένος.

Ανάμεσα στα 11 άτομα είναι και η γυναίκα που γέννησε ένα υγιέστατο μωρό την Κυριακή (ήταν ασυμπτωματική), μέχρι να πάρει άδεια από τους γιατρούς για να επιστρέψει στο σπίτι της με το νεογέννητο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι νέες μολύνσεις στη Ρόδο.

Εντωμεταξύ, η αναισθιολόγος και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε το εξής για τα “Περί βαρέων περιστατικών covid-19 στη Ρόδο”:
“Βαρύ περιστατικό δεν είναι μόνο αυτό που διασωληνώνεις, αλλά και αυτό το οποίο παλεύεις για να μην διασωληνωθεί,αυτό που αγγίζει το όριο της υποξυγοναιμίας κι αρκετά συχνά τα καταπατά.
Η διευκρίνιση αυτή στοχεύει στην αναγνώριση των συναδέλφων ειδικών κ ειδικευόμενων,νοσηλευτών που παλεύουν καθημερινά κ που δεν έχουν φωνή. Φωνή επίσης δεν εχει το Μικροβιολογικό τμήμα που δουλεύει ανελλιπώς τόσους μήνες(άλλοι παρασκηνιακοί)…
Προχωράμε με την βοήθεια όλων κ την δική σας”.

 918 total views,  2 views today