Δύο εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, στους Λειψούς, όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου, Γιώργο Τσουκαλά.

Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό, μετά από τεστ που έκαναν στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Παράλληλα ο κ. Τσουκαλάς προσθέτει ότι όλα τα τεστ για covid-19 και των 24 εκπαιδευτικών της Πάτμου που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για έλεγχο, βγήκαν αρνητικά, συνιστώντας ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Αναλυτικά τονίζει τα εξής:
Αρνητικά όλα τα τεστ για τούς εκπαιδευτικούς (δασκάλους) στην Πάτμο. Προσήλθαν 24 εκπαιδευτικοί στο Κ.Υ. Πάτμου η μέθοδος εξέτασης ήταν τα rapid test αντιγόνου. Δεν εφησυχάζουμε τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας. Αντίστοιχα σε έλεγχο που έγινε στο Π.Π.Ι Λειψών, δυστυχώς, εντοπίστηκαν δύο εκπαιδευτικοί θετικοί στον ιό.
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Παράλληλα ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής συμμεριζόμενοι την αγωνία των γονέων και όλων των κατοίκων. Την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τεστ covid ώστε να εντοπιστούν πιθανόν κρούσματα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν από άλλους νομούς στη Λέρο και δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε τεστ, θα μπορούν να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Test), στο Κ.Υ.-Νοσοκομείο Λέρου την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 από τις 17:00 έως τις 19:00.

Επίσης, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για την επικείμενη άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

“Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα στους χώρους της εκπαίδευσης”, σημειώνει σχετικά.

 2,230 total views,  2 views today