Οι εφιαλτικές προβλέψεις των λοιμωξιολόγων για 2.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση επιβεβαιώθηκαν, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού «θερίζει» την Ευρώπη και η μία χώρα μετά την άλλη προβαίνουν σε ειδικά lockdown προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά του.

Στην ίδια λογική αποφάσισε να κινηθεί και η Ελλάδα, με δέσμη 6 μέτρων που ως κύριο σκοπό έχει να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την κινητικότητα του πληθυσμού, χωρίς ωστόσο να εφαρμόσει ένα γενικό lockdown όπως συνέβη την άνοιξη.

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.678 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων 14 στη Ρόδο, από αύριο στη χώρα θα ισχύσουν νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, με κυριότερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,, την τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τον περιορισμό της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα σε όλη τη χώρα.

Έξαρση των κρουσμάτων καταγράφεται πλέον και στη Ρόδο. Η αυξητική άνοδος των περιστατικών της πανδημίας που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, καταγράφεται και στη Ρόδο, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον covid-19 είναι με μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ότι μέχρι πρότινος κι ως εκ τούτου αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Λόγω της γενικότερης ανησυχίας και μετά από οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ γίνεται νέος σχεδιασμός για αύξηση των κλινών με μετατροπή ειδικών μονάδων. Στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τα κρεβάτια στη μονάδα για τον covid-19, από 6 που είναι σήμερα θα φθάσουν τα 12, σύμφωνα με τον Διοικητή.

Εν τω μεταξύ συνεχείς είναι οι έλεγχοι για κρούσματα κορωνοϊού στη Ρόδο, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα αυτή στον Αρχάγγελο και τη Σορωνή.

«Σκοπός είναι να γίνουν επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου όποιος το επιθυμεί να εξεταστεί» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη. Παράλληλα συνεχίζονται συστηματικά οι έλεγχοι σε δομές Κοινωνικής Μέριμνας ενώ ενθαρρυντικό είναι πως τα δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στις περιοχές της Λάρδου, του Ασκληπειού και της Κατταβιάς, ήταν όλα αρνητικά.

 1,704 total views,  2 views today