Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που κρούουν το “καμπανάκι” για την κατάσταση στη χώρα μας.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της που έχουν ζητηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής θα έχει επί τούτου και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και υγιεινής και όχι από τα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα πανηγύρια και γενικότερα τα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ ειλημμένη απόφαση είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας στην εστίαση, τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς ή όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, καθώς όπως τόνισε, είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας σε αυτά.

Σε ακραίες περιπτώσεις, στο τραπέζι εξακολουθούν να βρίσκονται και τα τοπικά lockdown, ενώ σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, από την Τετάρτη «ανοίγουν» και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Ρόδο το κρούσμα με την Ελληνοαμερικανίδα που βρίσκεται στο νησί για διακοπές, φαίνεται να μην έχει προσδιοριστεί ως προς την προέλευσή του. Η γυναίκα που παρακολουθείται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ιχνηλάτηση όλων των επαφών της στο νησί μας.

 715 total views,  4 views today