30 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί του Ιπποκράτη, με τρεις ασθενείς που νοσούν από τον ιό να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε στον sky η διευθύντρια του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Κω, Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Κω και πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά.

Η κυρία Γαβαλά τόνισε ότι δεν είναι πάρα πολλά τα κρούσματα και η κατάσταση μπορεί ακόμη να “συγκρατηθεί”, εφόσον αυτά τα άτομα που νοσούν, τηρήσουν τα μέτρα.

“Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουν ξεπερασθεί. Η αλήθεια είναι όμως, ότι από τη στιγμή που ο αριθμός αυξάνεται, επιβάλλεται η τήρηση των μέτρων από όλους, όσους είμαστε “ελεύθεροι” να κυκλοφορούμε περισσότερες ώρες, έτσι ώστε η διασπορά να μην είναι μεγάλη”.

“Ο κόσμος έχει βαρεθεί και δεν αντέχει άλλο. Ο κόσμος όμως παρότι έχει κουρασθεί και τα προβλήματα καθημερινά συσσωρεύονται, θα πρέπει να προφυλάσσεται για λίγο καιρό ακόμη”, ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις και τα σχετικά πρόστιμα από την Αστυνομία στην Κω για κορωνο-συγκεντρώσεις που εντοπίσθηκαν.

Και πρόσθεσε: “η εστίαση έχει “στραγγαλισθεί”, τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται και ο κόσμος έχει κουρασθεί, υπάρχει γκρίνια και στο νησί”, εκτιμώντας ότι αν τα νούμερα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και τον Απρίλη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει ο κλάδος της εστίασης.

Τέλος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς των κατοίκων της Κω, η κυρία Γαβαλά υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί έναντι του covid-19 5.500 άτομα, εκ των οποίων οι 2.000 και με τη δεύτερη δόση, ενώ -όπως είπε- ακόμη δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ως εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να αποσυμφορηθεί το ένα εκ των δύο εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν και είναι στο Νοσοκομείο.

 

 

 705 total views,  4 views today