Εξακολουθεί να καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 3.227 νέες μολύνσεις, ενώ στους 504 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς και 59 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων και στη Ρόδο, όπου καταγράφηκαν 17 νέες μολύνσεις.

Άλλα τόσα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου που περιλαμβάνει την Πάτμο, εκεί όπου έφθασαν στο σύνολό τους τα 23.

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται σήμερα 10 ασθενείς με covid, δύο εκ των οποίων είναι από την Πάτμο, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης. Ο κ. Ρουμάνης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Η κατάσταση υγείας των νοσηλευομένων, δεν εμπνέει καμία ανησυχία και κανείς δεν είναι διασωληνωμένος. Ολοι νοσηλεύονται με σχετικά ήπια συμπτώματα και κανένα δεν χαρακτηρίζεται ως βαρύ περιστατικό, ούτε απαιτήθηκε η μεταφορά σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η γιατρός που επέστρεψε στα καθήκοντά της στο Νοσοκομείο της Ρόδου, από το Κέντρο Υγείας της Πάτμου όπου είχε αποσπαστεί, αντικαταστάθηκε από άλλο συνάδελφό της, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον sky ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης, μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιώργο Τσουκαλά.

Από την πλευρά του ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στον sky ισχυρίσθηκε πως η αποσπασμένη γιατρός θα μείνει για ένα 10ήμερο και επανέλαβε πως τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα αντιμετωπίσιμα, ενώ επισήμανε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη γιατρού σε Πάτμο, Λέρο και Λειψούς.

Σχετικά με τα λάθος τεστ που εστάλησαν από την Περιφέρεια, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι ζήτησε από τη 2η ΥΠΕ να σταλούν τα κατάλληλα τεστ άμεσα, ενώ γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη στην Πάτμο για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

Ο δήμαρχος της Πάτμου Λευτέρης Πέντες μιλώντας χθες στον sky τόνισε πως η κατάσταση βαίνει να είναι ελεγχόμενη, αν και τα 23 κρούσματα είναι πολλά και δε μπορεί ο δήμος να ελέγξει την κυκλοφορία αυτών που έχουν τον ιό. Οπως επισήμανε, σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν αστυνομικά μέτρα.

 1,246 total views,  2 views today