Ανανέωση:

Στα έξι ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κάρπαθο, για τα οποία ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Νισύριος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ιχνηλάτησαν τις επαφές των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο νησί.

Τα δύο τελευταία κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα, όπως δήλωσε στον sky ο κ. Νισύριος, αφορούν έναν κάτοικο Σπόων κι έναν 30χρονο ελαιοχρωματιστή από το Μεσοχώρι, ο οποίος μεταφέρεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου για εξετάσεις.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο 30χρονος πιθανολογείται -χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επί του παρόντος- ότι νόσησε την περασμένη Κυριακή στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου, όπου είχε εκκλησιασθεί και κοινωνήσει ο 74χρονος με τη σύζυγό του, που ήταν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού.

Το πρώτο ζευγάρι ομογενών που νόσησε εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης σε καλή κατάσταση και το δεύτερο ζευγάρι βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έγιναν 191 test κορονοϊού, εκ των οποίων τα 110 αφορούσαν κατοίκους του χωριού Σπόα που ήρθαν πρώτοι σε επαφή με τους ομογενείς από το Τέξας.

Τα υπόλοιπα αφορούσαν δείγματα που συλλέχθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, κατά τις αφίξεις των δύο τσάρτερ από την Ολλανδία, που μετέφεραν συνολικά 110 τουρίστες.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το 15% των υπολοίπων τεστ που έγιναν στο νησί.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή δεν λειτούργησε ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου και η εκκλησία έμεινε κλειστή, λόγω των κρουσμάτων στα Σπόα, όπως επίσης δεν λειτούργησε ο παπάς ούτε και χθες στην Αγία Κυριακή, παραμονή της εορτής της.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αύριο ο Δήμαρχος συγκαλεί έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπάθου, με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων (πλην των Σπόων και του Μεσοχωρίου), την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία για να εξετάσουν το πως θα διαχειρισθούν από δω και πέρα το ζήτημα της προφύλαξης και μη εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νησί.

 5,358 total views,  4 views today