Έντονη είναι η ανησυχία στην Κάλυμνο, μετά τη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χθες καταγράφηκαν στο νησί 39 περιστατικά, με ήπια συμπτώματα, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος.

«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», όπως είπε, ενώ έχουν εντοπισθεί οι τέσσερις πυρήνες κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παράλληλα αναφέρθηκε στο χάρτη με τα στατιστικά του ΕΟΔΥ, αναφορικά με την

Ο Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης δήλωσε χθες στο σταθμό μας ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Το πρόβλημα -όπως είπε- ξεκίνησε από δύο οικογένειες, μετά από αρραβώνα όπου δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τις συναθροίσεις, αλλά και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε σε μεγαλύτερο του προβλεπόμενου αριθμού σε ορισμένες ενορίες του νησιού, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid test που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση, ενώ χθες το μεσημέρι παρουσία και του Επάρχου, ενημέρωσε τους πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος των γιατρών απηύθυναν έκκληση μέσω του σταθμού μας σε όλους τους συνδημότες τους να σεβαστούν τα πρωτόκολλα για να μην μπει η Κάλυμνος σε αυστηρότερο lockdown και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που θα ήταν τραγικό για την ελευθερία κινήσεων, αλλά και την τοπική οικονομία.

Ο κ. Αποστολάτος εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι τα κρούσματα είναι σίγουρα περισσότερα και η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη από τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα για την εξέλιξη της διασποράς του ιού στο νησί.

Και ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα απηύθυνε έκκληση για να ακολουθηθούν τα μέτρα, ζητώντας από τον κόσμο να τηρήσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, προκειμένου να μην κλείσουν τα νησιά, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. «Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί» σημειώνει ο Μητροπολίτης.

 1,228 total views,  2 views today