Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) μόλις έλαβε επιστολή από την ηρωική/μοναδική δασκάλα του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου των ακριτικών Αρκιών Δωδεκανήσου, δημοσιοποίησε την έκκλησή της, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όλες και όλους τους υπευθύνους και αποφασίζοντες για την αποδοχή του αιτήματός της.

Η κα Μαρία Τσιαλέρα, δασκάλα του μικρού Χρήστου, στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Αρκιών, ενημερώνει με την επιστολή της ότι ο μοναδικός μαθητής της, ο οποίος φέτος φοιτά στην Στ΄ τάξη του δημοτικού, το επόμενο έτος, εάν δεν λειτουργήσουν Γυμνασιακές τάξεις, θα εγκαταλείψει τη συνέχεια της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης και θα προστεθεί στους άλλους κατοίκους των Αρκιών, που είναι εκπαιδευτικά “τυφλοί”.

Η Π.Ο.Ε.Σ., με το έγγραφο που δημοσιοποιεί την ανωτέρω επιστολή της δασκάλας, κάνει έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Πρωθυπουργό και πλήθος φορέων να μην εγκαταλείψουν τον μικρό Χρήστο, ειδικά στην κρίσιμο αυτή περίοδο που περνά η Χώρα, με την έντονη προκλητικότητα της γείτονος, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ο μικρός Χρήστος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας. Πρέπει να του τη δώσουμε. Στο κοντινό αύριο θα ζητήσουμε τη δική του. Μην του γυρίσουμε την πλάτη.”

Η από 04.3.2021 επιστολή της κας Μαρία Τσιαλέρα

Μακαριώτατε. Αξιότιμοι κ.κ.

Σας αποστέλλουμε τη συνημμένη επιστολή, λόγω αρμοδιότητας, της μοναδικής δασκάλας των ακριτικών Αρκιών Δωδεκανήσου, με την οποία μεταφέρεται η αγωνιώδης έκκλησή της για λειτουργία Γυμνασιακών τάξεων στο νησί, στην προσπάθειά της να παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκε, αγαπά και μεγαλώνει ο μοναδικός μαθητής της, μαθητής του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, ο οποίος φέτος τελειώνει την Στ΄ τάξη και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο μέλλον εκπαιδευτικά «τυφλός», όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, ακολουθώντας το δρόμο που περπάτησαν όλοι οι κάτοικοι των Αρκιών. Την εκπαιδευτική εγκατάλειψη.

Θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, όχι ως Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πατριώτες, το θέμα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στη χορήγηση ανάσας στους πολίτες των ακριτικών μας νησιών, που ειδικά αυτή την περίοδο δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και εσείς, ως Εκκλησία, ως Πολιτεία, ως θεσμοί, που πρώτ΄ απ΄ όλα μοχθούν για την εξασφάλιση της δωρεάν υποχρεωτικής δημόσιας εκπαίδευσης, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια και τελικώς θα ικανοποιήσετε το αίτημα λειτουργίας Γυμνασιακών τάξεων στους ακριτικούς Αρκιούς.

Ο μικρός Χρήστος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας. Πρέπει να του τη δώσουμε. Στο κοντινό αύριο θα ζητήσουμε τη δική του. Μην του γυρίσουμε την πλάτη.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους, αποστέλλεται το παρόν έγγραφό μας, μετά της συνημμένης επιστολής, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του αιτήματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πίνακας Αποδεκτών

Πίνακας για ενέργεια

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Πρόεδρος της Κυβέρνησης

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Υπουργός Παιδείας

Υπουργός Εσωτερικών

Πίνακας για πληροφορία

Κοινοβουλευτικά Κόμματα

Βουλευτές της ΒτΕ

ΓΓ ΥΠΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

Π.Ο.Ε.Σ.

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Δήμαρχος Πάτμου

Κοινότητα Αρκιών

Κα Μαρία Τσιαλέρα

 372 total views,  2 views today