Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για τις ελλείψεις των υποδομών υγείας στα μεγάλα τουριστικά κέντρα της χώρας οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο εκτός από τις ζωές των κατοίκων και τις ζωές εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται καθένα από αυτά.

Αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την Κω όπου δεν υπάρχει καρδιολόγος και τη Λίνδο της Ρόδου όπου δεν υπάρχει γιατρός για τα συχνότατα ατυχήματα και άλλα συμβάντα κατά τη θερινή περίοδο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά την Υπουργό Υγείας αν το σοβαρό αυτό θέμα την αφορά ως προς τον Τουρισμό και αν προτίθεται να πιέσει την Κυβέρνηση να το επιλύσει.

Ολόκληρη η Επίκαιρη Ερώτηση, ακολουθεί:

ΠΡΟΣ την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Σε πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη» με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών  οι σύνεδροι άκουσαν με προβληματισμό το ερώτημα πώς μπορεί να υπάρξει το τρίπτυχο «Τουρισμός, Ανάπτυξη και Υγεία» όταν τα μεγάλα τουριστικά κέντρα της χώρας στερούνται βασικών υποδομών υγείας. Συγκεκριμένα στην Κω, με τους περίπου 1.000.000 τουρίστες ετησίως, διαπιστώθηκε ότι στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν υπάρχει καρδιολογικό τμήμα αλλά ούτε καν γιατρός καρδιολόγος.

Ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγγελθεί και για άλλες εξαιρετικά τουριστικές περιοχές όπως η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, στην οποία οι ξεναγοί ανακοίνωσαν τη διακοπή των ξεναγήσεων γιατί δεν διασφαλίζεται η ιατρική περίθαλψη των ξεναγούμενων τουριστών σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου συμβάντος, τα οποία είναι αρκετά συχνά μεταξύ των εκατομμυρίων τουριστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Επειδή το πρόβλημα έχει επανειλημμένα τεθεί στο Υπουργείο Υγείας χωρίς να υπάρξει επίλυση, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Την αφορούν τα παραπάνω σοβαρά θέματα σε σχέση με τον Τουρισμό; Πόσο μπορεί να πιέσει την Κυβέρνηση ούτως ώστε να μη διασύρεται η χώρα διεθνώς από ελλείψεις που μπορεί να κοστίσουν ζωές;

Ο ερωτών βουλευτής, Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

 556 total views,  4 views today