Κριτική  στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  με αφορμή την ομιλία του στη Ρόδο, κάνει με ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στο πλευρό των νησιωτών» δήλωσε ότι στέκεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την ομιλία του στη Ρόδο την Τετάρτη. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι το όραμα που έχει για το μέλλον των νησιών ταυτίζεται, με το όραμα του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου καλώντας σε στήριξή του στις τοπικές εκλογές, όπως και σε στήριξη του υποψήφιου Δημάρχου και μεγαλοξενοδόχου της περιοχής κ. Αντώνη Καμπουράκη. Αλήθεια ποιο είναι άραγε αυτό το όραμα;

Την ερώτηση απάντησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ με τα συγχαρητήρια που έδωσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τα αποτελέσματα στον τουρισμό και την καλή συνεργασία με τους ξενοδόχους, αλλά και την επίτευξη της «εργασιακής ειρήνης».  Αυτό που ξέχασε βέβαια να πει, είναι ότι η ανάπτυξη στον τουρισμό έχει πατήσει σε τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, στη δουλειά χωρίς ρεπό, στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα του καλοκαιριού.

Η δε «εργασιακή ειρήνη» που ευαγγελίζεται δεν είναι τίποτα άλλο από την μόνιμη επιδίωξη των εργοδοτών, να φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα χωρίς να κουνιέται φύλλο, χωρίς να υπάρχουν διεκδικήσεις, χωρίς να ακούγεται παραέξω ότι καθημερινά καταπατούνται δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς αγώνες χρόνων.

Όσο για το ότι στέκεται στο πλευρό των νησιωτών,  η ΝΔ μαζί με την κυβέρνηση αλλά και όλα τα άλλα αστικά κόμματα μόλις τον Ιανουάριο δεν ήταν,  που έκαναν γαργάρα την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά;

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής έχουν πλέον μεγάλη εμπειρία, πρέπει να  βγάλουν συμπεράσματα και να μην τσιμπήσουν στα δολώματα που ρίχνουν όσοι τους έχουν τσακίσει πολλαπλά τη ζωή.

 548 total views,  2 views today