Ανανέωση:

Το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ευρώπη για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών παρουσίασε  ο συγγραφέας του και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλας Δ. Φίλιππας, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη  στις 16.00 στην αίθουσα  του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος.

Για το βιβλίο  μίλησαν η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο καθηγητής  Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, ο  Ιωάννης Καντώρος, CEO Ομίλου INTERAMERICAN, ενώ χαιρετισμό θα απηύθυνε  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός παραβρέθηκε στην παρουσίαση .

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαο Φίλιππα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελο Κόττιο και τη συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Αργυρή Κατωπόδη σχετικά με τη σημασία του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για τη δημιουργία μιας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών.

Ο κ. Κρητικός τους ενημέρωσε για το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συμφώνησαν σε συνεργασία μέσα από δράσεις με τις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Μετά τη συζήτηση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: ”Παρακολουθήσαμε σήμερα, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, μια εξαιρετική παρουσίαση από τους κορυφαίους του είδους και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη σημασία του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στη σημερινή και μελλοντική κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση, μέσα από την εκπαίδευση, να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας όλα τα χρήσιμα εργαλεία ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες  αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους. Συγχαίρουμε τον κ. Φίλιππα για την εξαιρετική δουλειά του και δηλώνουμε έτοιμοι για συνεργασία.”

 

 74 total views,  4 views today