Digital Camera

Να πάρουν θέση στο θέμα που αφορά την επένδυση στην Γλύστρα και όχι καλεί όλες τις αρχές που σε τοπικό επίπεδο έχουν ευθύνη καλεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Με την ανακοίνωση ασκείται δριμεία κριτική για όσα έχουν γίνει και για όσα δεν έχουν πράξει όσοι έχουν ευθύνη.

Η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου είναι η ακόλουθη:

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες των νησιών μας βιώνουν – ταυτόχρονα με την δύσκολη καθημερινότητα – πρωτοφανείς  και  απαράδεκτες καταστάσεις.

Αναφερόμαστε στις “καταλήψεις ” του αιγιαλού από συγκεκριμένα επιχειρηματικά  συμφέροντα που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στον πολίτη!

Ξαπλώστρες που φτάνουν παράνομα μέχρι το κύμα,” ιδιωτικές” εξέδρες δημιουργούνται μέσα στη θάλασσα και κατασκευές ή  λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που αμφισβητείται ή απουσιάζει εντελώς η νομιμότητα!

Η τελευταία προκλητική περίπτωση, να καίγεται το νησί της Ρόδου και συγχρόνως να προχωρά παράνομα η κατασκευή μαγαζιού μπροστά στον αιγιαλός  στην “Γλύστρα” της Νήσου  Ρόδου ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης και λαϊκής οργής!

Από τη μια η περιβαλλοντική ασέλγεια και η υποτίμηση της νοημοσύνης της κοινωνίας μας και από την άλλη… περίεργη σιωπή από πρωτεύθυνους πολίτες του τόπου (ιδιαίτερα αυτούς που αποτελούν το περιβόητο “επιτελικό κράτος”) και απουσία ενεργειών αποκατάστασης της αδικίας και της επιστροφής στην έννομη τάξη!

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι αυθαίρετες ενέργειες βοηθούν οικονομικά μόνο αυτούς που τις πραγματοποιούν και ενδεχομένως και αυτούς που κρύβονται από πίσω τους!

Αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν το περιβάλλον ,οι τουρίστες  δεν “ενθουσιάζονται” και οι νησιώτες μας θορυβούνται και πλέον εξεγείρονται.

Καμιά ανοχή στην παρακμή και τους εκφραστές της.

Δεν θα αντικαταστήσει η συστηματική και οργανωμένη παρανομία τη νομιμότητα.

Καλούμε:

-όλες τις αρχές του Ν. Αιγαίου (Περιφέρεια, Δήμους, Ελληνική Αστυνομία, Λιμεναρχεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κτλ) να πάρουν θέση επί του θέματος (όπως κάνει και η Περιφερειακή Παράταξη μας) και να πράξουν τα δέοντα ΑΜΕΣΑ!

Δεν είναι θεατές… Είναι κρατικοί λειτουργοί! Υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης για τις  αυθαιρεσίες ,υπάρχουν  εξόφθαλμες παρανομίες στις παραλίες των νησιών μας και ιδιαίτερα στη Ρόδο!

Ενέργειες λοιπόν και όχι περίεργη αδράνεια και  σιωπή!

-τους πολίτες να συνεχίζουν να ενεργοποιούνται και με τη συμμετοχή τους και την ευαισθησία που δείχνουν να περιφρουρήσουμε  τον τόπο μας και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον από “γκανγκστερικές” ενέργειες.

Τέλος εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως έπραττε πάντα.

Σε μια κοινωνία που επιθυμεί να τηρείται πιστά   ο αξιακός της κώδικας, δεν θα επιτρέψει σε  ” δικτατορία των μετρίων “,σε  ” σάπιο” και καθοδηγούμενο ” μιντιακό” σύστημα και σε  “υπαλλήλους  της διαπλοκής” να σταθούν εμπόδιο  στο νόμο και την τάξη.!

ΥΓ1:Δεν έχει διαγράψει ακόμα και τον  ανέχεται στη παράταξη του “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”  ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος υποψήφιο του-γνωστό επιχειρηματία που εκθέτει τον ίδιο και την Περιφερειακή παράταξη που συμμετέχει η πρόσφατη τοποθέτηση του για το θέμα της” Γλύστρας” όπου μεταξύ των άλλων” μαργαριταριών” απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο ραδιοφωνικού  σταθμού δήλωσε  : “αν τα πέρνατε  και εσείς δεν θα μιλάγατε “!

Αλλού ο κ. Περιφερειάρχης και σε θέματα που αποδείχθηκαν τελικά… σκευωρίες έδειχνε “ασυμβίβαστος” και… “υπερευαίσθητος”!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κ. Χατζημάρκος δεν επηρεάζεται ούτε έχει ιδιαίτερους συναισθηματικούς δεσμούς  επειδή τον έχει φωτογραφία στο Facebook παρέα με τον Α. Παπανδρέου (!) ή στα μαγαζιά του πραγματοποιούσε τα γενέθλια του με παρουσία πολλών καλεσμένων ή ότι πραγματοποιήθηκαν  συναυλίες αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή που πέρσι μάλιστα ακυρώθηκαν  με” περιπετειώδη” τρόπο και παρεμβάσεις της αστυνομίας!

Τι συμβαίνει λοιπόν? Ας τοποθετηθεί.

ΥΓ2 :Με δεδομένο ότι οι παρανομίες στον αιγιαλό  είναι εξόφθαλμες, δεν προσθέτουν τουριστική κίνηση και προκαλούν την κοινωνία, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν ο κ. Χατζημάρκος – ή κάποιο άλλο τοπικό κυβερνητικό στέλεχος – ενημέρωσε  τον Πρωθυπουργό της χώρας μας (που πρόσφατα τον συνάντησε και φωτογραφήθηκε μαζί του)και την κυβέρνηση  για το συγκεκριμένο  πρόβλημα που απασχολεί τα νησιά μας, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δεν τηρηθεί η νομιμότητα , θα έχει μεγάλες και δυσάρεστες προεκτάσεις.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ”

-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 501 total views,  2 views today