Κόκκινος: Ασέβεια η εγκατάσταση εταιρειών της ΤΑ στο Ελληνικό Προξενείο!

387

Ως ασέβεια χαρακτηρίζει τη μετατροπή του Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο  σε χώρο λειτουργίας Ανωνύμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στην σχετική  ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η απόφαση εγκατάστασης Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ιστορικό κτίριο του Παλιού Ελληνικού Προξενείου  στη Ρόδο, έρχεται αντίθετη με το σκοπό αγοράς του κτιρίου και αποτελεί πράξη ασεβείας απέναντι στην  ιστορία του ακριτικού  νησιού.

Το κτίριο αποκτήθηκε το 1999 μετά από πρόταση  του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη και με την υπερψήφιση της  από τα 2/3 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου και με το ποσό των 150εκ. δραχμών, με σκοπό να μετατραπεί σε  Μουσείο της Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου.

Δεν αγοράστηκε για για να χρησιμοποιηθεί… το 2022 από την “Αναπτυξιακή Κ2” της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και τον “Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Σ. Δ. Α.)” Ν. Αιγαίου!

Δεν περιποιεί  τιμή να μην κυματίζει η γαλανόλευκη και να έχει κατέβει ο θυραιος από το κτίριο που επί Ιταλοκρατίας ενέπνευσε και συνέβαλε στην στήριξη του φρόνηματος των Δωδεκανησίων  και του αγώνα τους  για την  ελευθερία και  την ενσωμάτωση με τη μητέρα Ελλάδα και εκπέμπει διαχρονικά εθνικά – ιστορικά μηνύματα!

Καλώ τα αρμόδια  στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο (Πρόεδρο των δύο εταιρειών) να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να στεγάσουν αλλού τις συγκεκριμένες εταιρείες που – σημειωτέον – μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενο έργο και έχουν δεχθεί πολλές πολιτικές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργία τους (για τις μισθοδοσίες σε μέλη τους, για αναποτελεσματικοτητα κ.α.)

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε Μουσείο που να παρουσιάζει την Ιστορία της Δωδεκανήσου. Θυμίζουμε ότι το 2017 είχε φιλοξενήσει Έκθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ζητάμε και ελπίζουμε να αλλάξει η απόφαση, η αλαζονεία  και η έπαρση να περιοριστεί και να επιτρέψει να μάθουν οι υπεύθυνοι από τα λάθη τους  για να βελτιωθούν διότι… δεν διαθέτουν  το “αλάθητο”!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακός  Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ