Νέες βολές εναντίον της περιφερειακής αρχής εξαπολύει ο περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Κόκκινος, επανερχόμενος στην κατανομή του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε ρεσιτάλ χυδαιολογίας και παράκρουσης, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα πολιτικά και κοινωνικά ερωτήματα για την περιβόητη αξιολόγηση του προγράμματος.

Τα στελέχη της περιφερειακής αρχής επιλέγουν μονόλογους σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που φτάνουν στα όρια της πολιτικής γελοιότητας ή αλαζονικά χυδαιολογούν, διχάζουν κι εκτίθενται με τα έμμισθα στελέχη της που επιστρατεύονται να συκοφαντήσουν συστηματικά όποιον εκφράζει αντίθετη πολιτική άποψη και καταθέτει προτάσεις για δημιουργία νέου διαδραστικού προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Νησιωτικές περιφέρειες που διέθεσαν περισσότερα χρήματα και αναλογικότερα  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  τους (σε σύγκριση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ”  στα αντίστοιχα προγράμματα  τύπου ” ΝΗΣΙδΑ”) βρίσκονται σε εγρήγορση και αναζητούν νέα οικονομικά “εργαλεία”  για να στηρίξουν τους πολίτες τους. Είναι θετικές  οι πρόσφατες πρωτοβουλίες  του Κώστα Μουτζούρη (Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ) και του Σταυρού  Αρναουτάκη (Περιφερειαρχη Κρήτης) που ανακοίνωσαν και ζητούν και την κινητοποίηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και την κυβερνητική συνεργασία .
Την ίδια  ώρα που κάτι αντίστοιχο αναμένει  η δοκιμαζόμενη κοινωνία μας , τα στελέχη της Περιφερειακης Αρχής Νοτίου Αιγαίου:
– ή σιωπούν στην πολιτική και κοινωνική κριτική για το “ΝΗΣΙδΑ”
– ή επιλέγουν μονολόγους σε φιλικά Μέσα Ενημέρωσης που φτάνουν στα όρια της πολιτικής γελοιοτητας και  παράκρουσης
-ή αλαζονικά χυδαιολογούν, διχάζουν και εκτίθενται με τα έμμισθα στελέχη της που επιστρατεύονται να συκοφαντήσουν συστηματικά οποίον εκφράζει  αντίθετη πολιτική άποψη και καταθέτει πρότασεις για δημιουργία Νέου Δίκαιου και Διαδραστικού Προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ των νησιών μας που έχουν πληγεί από την πανδημία του covid/19!
Οι ευθύνες τους είναι  μεγάλες διότι :
– Ανακοινώθηκε   στις 22.4.21 από τον Κωστή Μουσουρουλη(Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης )ότι μετά απο προσπάθειες  της κυβέρνησης  εγκρίθηκε Νέο  Πλαίσιο για τις Περιφερειακές οικονομικες ενισχύσεις από την Ε.Ε. με ευνοημένα τα Νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και την  ΚΡΗΤΗ !
– Η κυβέρνηση έχει δειξει την βούληση της δίνοντας οικονομικούς  πόρους στην περιοχή μας και  εξασφάλισε στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 357εκ Ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027,  δηλαδή  υπερδιπλάσιο ποσό από την προγραμματική περίοδο που εκπνέει!
-Εχουν την πολιτικη ευθύνη του “ΝΗΣΙδΑ”!
Στο ρεσιτάλ χυδαιολογιας ,λαϊκισμού και διχασμού που επιλέγει η ταραγμένη  Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου  υπό τον κ.Χατζημαρκο επιλέγουμε με ψυχραιμία να προτείνουμε αυτό που έχει αναγκη η κοινωνία μας:
-Δημιουργία ΤΩΡΑ  Νέου  Προγράμματος για τις ΜΜΕ  των Δωδεκανησων και των Κυκλάδων.
Τέλος παραθέτουμε τις” βάσεις” για επιχορήγηση ΜΜΕ  που απαιτούσε η περιβόητη αξιολόγηση του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ και -περιεργως- μόνο στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου είχαμε κατηγοριοποιήσεις επιχειρήσεων που “γέννησαν”- λόγω του αποκλεισμού από την επιχορήγηση του 64%  των ενδιαφερομένων  -έντονες διαμαρτυρίες ,οργή και θυμό!
Συμφωνα με  ενημέρωση μας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή  Ν.Αιγαίου:
Τουρισμός: 73,45
Εστίαση:61,85
Μεταποίηση:33,1
και …..Εμπόριο:0,67….      (όπου και επιχορηγήθηκαν οι περισσότερες ανά κατηγορία και αριθμό ενδιαφερομένων επιχειρησεις …).
Θυμίζουμε ότι από τις 10.109 επιχειρησεις επιδοτηθηκαν 3.705  δηλ.μόνο το 1/3 περιπου των ενδιαφερομένων ΜΜΕ
Επίσης καλούμε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να μην εισέλθει σε κλιμα εσωστρέφειας  για τις επιχορηγήσεις του ΝΗΣΙδα…Αυτό “καλλιεργουν ” και  βολευει  τους υπεύθυνους/ανεύθυνους και όχι όσους καλούνται να ….διαχειριστούν τη φτώχεια τους και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Τα συμπεράσματα έχουν βγει…Εμείς θα “σπάμε τη σιωπή” και με σεβασμο στην κοινωνία θα είμαστε δίπλα της για να μαθαίνει την αλήθεια με την οποία κάποιοι που εμφανίζονται ως πρωτευθυνοι πολίτες έχουν” πάρει διαζύγιο”!
ΥΓ: Μετά τη νέα αθλιότητα του κ.Ζαννετιδη είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι με συκοφάντες είναι  έξω από τον αξιακό μας κώδικα για  να ασχολούμαστε!
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις απανωτές “γκάφες”  από το “γκρουπακι” των “τεχνοκρατών “-αποφοίτων Λυκείου  που είναι στην ηγετική ομάδα  της Π.Ν.Α και…σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον των νησιών μας…. Όσο και να θεωρούν την Π.Ν.Α. “κτήμα τους”,όσο και να  αυτοδιαφημιζονται  ως “ηθικολόγοι” και  ως  “κατήγοροι”…. η πολιτική ανεπάρκεια τους θα γιγαντώνεται και τα ραντεβού τους στην Ελληνική  Δικαιοσύνη πολλαπλασιάζονται! Ας ρωτήσουν και τον κ.Περιφερειάρχη που συνεργάζονται σε πολλά …και τους τοποθέτησε σε έμμισθες θέσεις!
Άξιο αναφοράς πάντως είναι ότι  ….μετά από πολύμηνο πολιτικό “ξεφωνημα” ο κ. Ζανεττιδης υποχρεώθηκε να πει και  αλήθεια….!Ομολόγησε τελικά ότι είναι  έμμισθος Αντιπεριφερειαρχης …θέση που του προσφέρει ο κ. Χατζημαρκος! 
Να δεχτούμε καλόπιστα και στα πλαίσια της πολιτικής κριτικής ότι δεν αμείβεται από επιτροπές της Π.Ν.Α. όμως…πιστεύω πως θα δεχτεί και ο ίδιος ότι ο μισθός του Αντιπεριφερειάρχη που λαμβάνει  είναι μεγαλύτερος από  του δημοσίου υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λάμβανε από την υπηρεσία του …και πολύ καλύτερος από την ανεργία που βιώνουν πολλοί νησιώτες  μας και …δεν είναι τυχεροί να  έχουν “μπάρμπα  στην Κορώνη”… ούτε στην Π.Ν.Α.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

 454 total views,  4 views today