Στη φωτογραφία, με την κόκκινη γραβάτα ο υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου, ο Τούρκος πρόξενος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του sky για τα μηνύματα, τις αντιδράσεις, την υποψήφια, τη …μειονότητα, την …ομογένεια και τη σημαία της Δυτικής Θράκης, με αφορμή και την υπόθεση κατασκοπείας που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, με τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.

Κληθείς να σχολιάσει στον sky τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Με σεβασμό στη μουσουλμανική κοινότητα, πρέπει να περιορίσουμε τα φαινόμενα που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν, για προσωπικά οφέλη και ψηφοθηρικούς λόγους να συμβαίνουν αυτά και την ίδια ώρα να σιωπούν και να υβρίζουν ή να λοιδορούν εμάς όταν θέτουμε εθνικά θέματα. Είναι γεγονός ότι κάποιοι έχουν ύποπτο ρόλο και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Είναι θλιβερό περιφερειακή παράταξη και μάλιστα ο συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου να έχει υποψήφια -στις τελευταίες εκλογές- που έχει φωτογραφηθεί με ταραχοποιά στοιχεία με φόντο σημαίες της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Αγαπάμε τους μουσουλμάνους πολίτες. Είναι Έλληνες”, είπε σχετικά και πρόσθεσε: “Δεν είναι, όμως, δυνατόν να με ειρωνεύονται. Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η στάση του κ. Μπάρδου να με λοιδορεί και να με κατηγορεί. Η πολιτική στάση του οποίου αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Πώς αισθάνονται όμως τώρα οι ίδιοι που ήταν συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που φωτογραφίζονταν και οι τοποθετήσεις τους ήταν κατά των συμφερόντων της χώρας μας;”

Από την πλευρά του και ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Κουνάκης, σχολίασε για το θέμα μιλώντας στον sky:

“Μεγαλώσαμε χωρίς προβλήματα με φίλους μουσουλμάνους στο νησί στη συντριπτική πλειονότητα, κάνουμε παρέα, πήγαμε μαζί σχολείο, είμαστε “αδέλφια” εδώ στη Ρόδο. Βεβαίως αυτό που συνέβη με τους δύο συλληφθέντες δεν το περιμέναμε κι ευτυχώς η Ασφάλεια και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Τώρα στην περίπτωση που κάποιος κάνει κάποιες ανθελληνικές δηλώσεις σ’ αυτή την πολύ ευαίσθητη περίοδο, σίγουρα μας επηρεάζει και μας στενοχωρεί. Όσο γι’ αυτό με τη φωτογράφηση της εν λόγω κυρίας κάτω από τη σημαία της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης” είναι σίγουρα αρκετά προκλητικό, αρκετοί από μας μπορεί και να μην το γνωρίζαμε, ωστόσο άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, δε θα έπρεπε να έχουν τέτοιες θέσεις”.

 3,183 total views,  2 views today