Κόκκινος: Να αναγνωριστεί το λάθος με το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου

239

«Είναι ευκαιρία  να αποδείξουν πως και γνωρίζουν και τιμούν την ιστορία του τόπου», δήλωσε μιλώντας στον Sky ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή την απόφαση για την εγκατάσταση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κτίριου  του Ελληνικού Προξενείου  επί Ιταλοκρατίας.

«Παραπλανήθηκε το σώμα με τον τρόπο που ετέθη το θέμα που αφορούσε το κτίριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και όχι να λέγαμε  στη  συνεδρίαση θα μας κατηγορούσαν.  Δεν είπαν ποτέ ότι το κτίριο αυτό είχε αγοραστεί το 1999 για να έχει συγκεκριμένη χρήση με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δωδεκανήσου», είπε ο κ. Κόκκινος

Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στην αφαίρεση του θυρεού και της ελληνικής σημαίας από το κτίριο.

«Πληροφορήθηκα πως στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν γίνει αλλαγές που δεν αρμόζουν για ένα τέτοιο οίκημα. Δεν άφησαν ένα χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μουσείο νεώτερης ιστορίας . Τα έργα πρέπει να είναι αντάξια της ιστορίας για να την τιμούν», είπε.

Γιατί  ένας χώρος που κράτησε  ζωντανή την ελπίδα των Δωδεκανησίων για την επανένωση με την Ελλάδα να μην λειτουργεί με τον τρόπο που αποφασίστηκε από το  νομαρχιακό συμβούλιο;

Γιατί έγινε ξανά επισκευή στο κτίριο στη στιγμή που είχαν γίνει παρεμβάσεις σε αυτό;

«Να αναγνωρίσουν το λάθος και να κάνουν το σωστό. Να δείξει γενναιότητα η Περιφερειακή Αρχή», είπε ο κ. Κόκκινος.’

Σχετικά με την ανασχηματισμό της  ΠΝΑΙ είπε πως επιβεβαίωσε την μη επιτυχία της.