Την απόφαση της παράταξης του για τις δράσεις προβολής της Περιφέρειας αιτιολόγησε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Μιλώντας στον Sky σήμερα ο κ. Κόκκινος τόνισε πως έχει αποδειχθεί πως η αντιπολίτευση και προτάσεις έχει και για τον τουρισμό και βούληση να βοηθήσει. “Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα ζητήσαμε να γίνει ξεχωριστή προσπάθεια για να στηριχθεί ο τομέας”, τόνισε.

Ο  κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στη διένεξη της πλειοψηφίας με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή το θέμα που αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα.

“Δεν χρειάζονταν ο καβγάς και η τεχνική πόλωση. Κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν πως κάποιοι είναι καλοί και άλλοι ιδίως αυτοί που κάνουν κριτική είναι κακοί”, είπε

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στην 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου  Ν. Αιγαίου (μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20.12.21)συζητήθηκε στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα :”Έγκριση τουριστικής προβολής της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου “.

Η παράταξη μας εκτιμώντας :

-τις  συνέπειες της πανδημίας του covid/19 και τη συνεχιζόμενη άσχημη  κατάσταση που ταλανίζει την υφήλιο με την  μετάλλαξη Ομικρον

-τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που βιώνει η κοινωνία μας και ιδιαίτερες οι νησιώτες μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με την πορεία του τουρισμού σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

– την πρωταγωνιστική θέση της χώρας μας και των νησιών του Ν. Αιγαίου στο τουριστικό χάρτη.

-την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και εκδρομές λόγω και του μεγάλου διαστήματος εγκλεισμού και  περιοριστικων μέτρων.

-τη συναίνεση και τη συνεργασία που απαιτεί η κρίσιμη εποχή που ζούμε.

Εκφράσαμε τη θετική θέση μας για τις δράσεις τουριστικής προβολής επισημαίνοντας τα εξής :

-απαιτείται συστράτευση, ευελιξία και στόχευση ώστε η τουριστική προβολή της Περιφερειας Ν. Αιγαίου να είναι αποτελεσματική , να αναχαιτίσει και να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη πανδημία.

-να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

-να αξιοποιηθεί η καινοτομία, οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι εμπειρίες και οι γνώσεις των ειδικών σε θέματα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής.

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι δύσκολα προβλέψιμη. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα , δίχως σπατάλες στο δημόσιο χρήμα, με στόχο να προσεγγίσουμε τις ανάγκες και  την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και το Νότιο Αιγαίο να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

 186 total views,  2 views today