Σε ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου με αφορμή τις άδειε χωροθέτησης σε οχλούσες

βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ στην περιοχή Αφαντου-Ψινθου-Καλυθιων Νήσου Ρόδου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου να μετατοπισει τις ευθύνες της για τις άδειες χωροθέτησης  σε  οχλουσες βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ στην περιοχή Αφαντου-Ψινθου-Καλυθιων Νήσου Ρόδου.

Από τη μια η λαϊκή οργή των χιλιάδων κατοίκων  και από την άλλη οι αποκαλύψεις και η πολιτική πίεση που ασκείται στο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο οδηγεί σε σύγχυση, άτακτη οπισθοχωρηση και “άδειασμα” του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Ευστρατίου όπως έγινε  στην εισήγηση του για την περιοχή” Ψαλίδι ” στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου !

Ο κ. Ευστρατίου ανέλαβε τη “βρώμικη δουλειά ”  με λαϊκισμό και κρύβοντας την αλήθεια να εμφανίσει σε συνεντεύξεις και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι :

α) οι υπάλληλοι υπέγραψαν τις άδειες Χωροθετησης σε βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ  στη Ρόδο που θα λειτουργήσουν σε βάρος της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος και η πολιτική ηγεσια της

Π. Ν. Α. απλώς… προεδρεύει!

β) ότι η κατάργηση του καταφυγίου άγριας ζωής στην περιοχή” Ψαλίδι” Καλλιθέας και Αφάντου  τον Αύγουστο του 2009( από τον υπογράφοντα το παρόν Δελτίο Τύπου που διατελούσε  τότε Γενικός Γραμματέας της Π. Ν. Α.) δηλαδή πριν δώδεκα (12)χρονια  δίνει… το χώρο για να γίνουν βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή….!!!Επιχείρησε ανεπιτυχώς, άδικα και προκλητικά να  εμπλέξει και τον τότε δήμαρχο Καλλιθέας Ρόδου κ. Γιάννη Ιατρίδη!

Η αλήθεια για τα παραπάνω είναι η εξής :

α) Υπάρχει πολιτική ευθύνη που έχει ο κ. Χατζημάρκος, ο κ.Ευστρατιου και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Κανένας υπάλληλος στέλεχος της Π. Ν. Α. ” δεν κάνει του κεφαλιού του.” Με την ηγεσία της Π. Ν. Α. συνεννοούνται και λαμβάνουν εντολές! Ρωτάμε ευθέως τα εξής :\

-είναι “σύμπτωση” και ισχύει  ότι χωροθετούν  βιομηχανική μονάδα που ετοιμάζεται στην περιοχή χωρίς λαϊκή συναίνεση και είναι συμφερόντων κουμπαράς του κ. Χατζημάρκου και μητέρα στενού συνεργάτη του ?

-Ο κ. Ευστρατίου είναι το ίδιο πρόσωπο ή… απλή” συνωνυμία ” στην ανάρτηση στο Διαύγεια ” 96ΗΣ7ΛΞ-0ΝΛ με ημερομηνία 22.10 19 που βεβαιώνει χωροθέτηση ΑΕΚΚ?

Μήπως μετά ” βόλευε”  οι υπάλληλοι  της Π.Ν.Α. να υπογράφουν χωροθέτηση ΑΕΚΚ για να” ποιει  τη νησσα” η ηγεσία της Π. Ν. Α.

β) Ο αποχαρακτηρισμός μιας περιοχής που είχε πάψει προ πολλού και πριν την λήψη της απόφασης του υπογράφοντας το Δελτίο Τύπου τον Αύγουστο του  2009 να αποτελεί “καταφύγιο άγριας ζωής”, δεν αποτελεί άδεια για να δημιουργηθούν ΑΕΚΚ και μονάδες οχλουσες για το περιβάλλον και τους κατοίκους! Οι “λαικιστές”που επικαλούνται την συγκεκριμένη απόφαση να διαβάσουν και να ενημερώσουν για ολόκληρο το ΦΕΚ -Αριθμό Φύλλου  1895  στις 4.9.2009. Αναφέρει δεκατρείς (13)  τους λόγους  και εισηγήσεις  που οδήγησαν στην απόφαση για το” Ψαλίδι “. Μεταξύ αυτών :

-Την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου τμήματος και του Δ/ντη Δασών Δωδεκανήσου.

-την εισήγηση της Δασοπόνου της Δ/νσης Δασών Δωδεκανησου.

–Τη νομολογία που ίσχυε  για τα “καταφύγια άγριας ζωης”και το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο 2637/1998 δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να διατηρηθεί στο” Ψαλίδι ”

-Εντός καταφυγίου  υπήρχαν στρατιωτικές μονάδες και πεδίο βολής.

-Υπήρξε οικιστική ανάπτυξη και αίτημα του κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου για δραστηριότητες των μελών του (όχι για κυνήγι) στο “Ψαλίδι” αντί να μεταβαίνουν στη Νότια Ρόδο!

-Δεν επιβαρύνει η απόφαση  τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Υπήρξε κοινωνική συναίνεση και καμία αντίδραση, ένσταση ή προσφυγή από κατοίκους, κοινωνικούς εταίρους και οργανώσεις (Δήμοι περιοχής, οικολογικές

οργανώσεις κτλ).

Είναι αντιληπτό ότι αν η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου δεν λάβει αποφάσεις υπέρ των κατοίκων θα καταγγέλλεται  ακόμα περισσότερο. Κάθε ημέρα τους εκθέτουν οι πράξεις τους, η πολιτική  τους ανεπάρκεια , η πολιτική για τους “ημετέρους” , οι σπατάλες  με λεφτά του δημοσίου, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός τους!

Τα προβλήματα πιέζουν την κοινωνία μας και αυτοί επιδιώκουν να επιβιώσουν πολιτικά με επικοινωνιακά τεχνάσματα, “χορηγούμενες” αναρτήσεις στο  Facebook και ρίχνοντας λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους….

Σε λίγο όλοι θα αντιληφθούν ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός “….όμως ςμέχρι τότε κάποιοι θα παλέψουμε να μείνει όρθια η κοινωνία μας και να μην “ισοπεδωθούν” τα νησιά μας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 

 473 total views,  2 views today