Αντίδραση υπήρξε από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς  στην πρόταση που κατέθεσε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή της Ανάληψης ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ρόδου.

«Υπάρχουν μελέτες για την ανάδειξη των Μνημείων και όλου του πάρκου. Τώρα και η προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει να συνδεθεί με την συνοικία της Ανάληψης, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει σωστή διαχείριση με φύλαξη και προσωπικό καθαριότητας, επειδή θα γίνει πιο εύκολα σκουπιδότοπος, όπως σε ορισμένα σημεία γίνεται σήμερα πολύ συχνά, χωρίς η αρχαιολογική Υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να επέμβει!Η ανάδειξη του εξαιρετικού αυτού χώρου, με συγκεκριμένες προτάσεις και εγκεκριμένες μελέτες, περιμένει την ένταξη του σε κάποιο μεγάλο χρηματοδοτικό  πρόγραμμα! Εκεί πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε», επισήμανε εκ μέρους του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς η κ. Μαρία Μιχαλάκη –Κόλλια.

 

Αναλυτικά η κ. Κόλλια αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Ωραίες οι προτάσεις σας από μία άποψη!

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής κ Πολιτιστικής Κληρονομιάς τα προηγούμενα χρόνια, έχει κάνει πολλές εκδηλώσεις με καθαρισμούς, ξεναγήσεις και ομιλίες σε όλα τα ταφικά συγκροτήματα της περιοχής, με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Είναι κρίμα που κάθε φορά ένας νέος Σύλλογος ξεκινάει να γνωρίσει ένα χώρο, νομίζοντας ότι όλα ξεκινούν από αυτόν εκείνη τη στιγμή, δεν φροντίζει να μάθει για προηγούμενες προσπάθειες, ώστε να υπάρχει ιστορική συνέχιση και μεγαλύτερος αντίκτυπος στην κοινωνία και τους διαφόρους φορείς.

Υπάρχουν μελέτες για την ανάδειξη των Μνημείων και όλου του πάρκου.

Τώρα και η προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει να συνδεθεί με την συνοικία της Ανάληψης, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει σωστή διαχείριση με φύλαξη και προσωπικό καθαριότητας, επειδή θα γίνει πιο εύκολα σκουπιδότοπος, όπως σε ορισμένα σημεία γίνεται σήμερα πολύ συχνά, χωρίς η αρχαιολογική Υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να επέμβει!

Η ανάδειξη του εξαιρετικού αυτού χώρου, με συγκεκριμένες προτάσεις και εγκεκριμένες μελέτες, περιμένει την ένταξη του σε κάποιο μεγάλο χρηματοδοτικό  πρόγραμμα!

Εκεί πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε !!!

 

 410 total views,  4 views today