Ανανέωση:

Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού και την επόμενη μέρα στη χώρα μας μίλησε στον sky ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, σημειώνοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό, ο υφυπουργός τόνισε ότι όλα τα ξένα κράτη εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό Τουρισμό, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τον ευρωπαϊκό φορέα αερομεταφορών. “Είμαστε πανέτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις”, επισήμανε σχετικά ο κ. Κόνσολας.

Σημειώνεται δε, ότι μέχρι και τις 14 Ιουνίου ισχύει η αεροπορική οδηγία πτήσεων επτά χωρών προς την Ελλάδα (Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Αλβανία και Ολλανδία).

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ρώμη ασκεί πιέσεις στην Αθήνα να ανοίξει η ελληνική τουριστική αγορά για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς.

“Είμαστε ανοικτοί κάθε μέρα να εξετάζουμε τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία κι εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης που ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τηρηθούν απόλυτα τα υγειονομικά μέτρα από τους επαγγελματίες του Τουρισμού κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στους επαγγελματίες της Δωδεκανήσου. Εκτιμώ ότι θ’ ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και το 2021 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό Τουρισμό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Κόνσολας προέτρεψε τους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους επιστρέφοντας στην κανονικότητα την αγορά, με την αρωγή της Κυβέρνησης.

 1,290 total views,  2 views today