Την αποψίλωση της Νότιας Ρόδου από γιατρούς, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αυτή τη στιγμή, υπηρετούν μόνο δύο αγροτικοί γιατροί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, έχοντας την υποχρέωση και να εφημερεύουν, αλλά και να καλύπτουν μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή, αφού ο ιατρός-επιμελητής που υπηρετούσε εκεί, υπέβαλλε παραίτηση.

Επιπρόσθετα, για να καλυφθούν άλλες ανάγκες, αποσπάσθηκαν ο Αγροτικός Ιατρός Απολακκιάς στη Χάλκη και ο Αγροτικός γιατρός της Κατταβιάς στη Σύμη, κάτι που σημαίνει ότι τα αγροτικά ιατρεία σε αυτές τις κοινότητες είναι, πλέον, κλειστά.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι, όχι μόνο να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά και να μην είναι εφικτή η κάλυψη των εφημεριών στο ΠΠΙ Γενναδίου, το οποίο, όπως προβλέπεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ρόδου, πρέπει να εφημερεύει σε πλήρη εφημερία 30 μέρες το μήνα, λόγω των αυξημένων αναγκών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι. πέρα από τους μόνιμους κατοίκους στις 10 κοινότητες, στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με χιλιάδες τουρίστες, κάτι που σημαίνει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την άμεση ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Γενναδίου, ταυτόχρονα με τη στελέχωση και επαναλειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων σε Κατταβιά και Απολακκιά.

Ζητά, επίσης, να επαναλειτουργήσει το Αγροτικό Ιατρείο στη Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιειού, λόγω των αναγκών που υπάρχουν.

 372 total views,  2 views today