Σε ποσοστό 15 με 20% θα είναι αυξημένοι οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου γεγονός που σημαίνει πως η σεζόν θα είναι κάπως καλύτερη σε σύγκριση με τη φετινή.

Αυτό δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες.

«Για το επόμενο έτος θα υπάρξει αύξηση των κατάπλων. Θα χρειαστούν δύο τρια χρόνια ακόμη για να φθάσουμε στα δεδομένα του 2019», τόνισε ο κ. Κόντες.

Την επόμενη σεζόν όπως είπε ο κ. Κόντες έχουν προγραμματιστεί  και στα νησιά μας και κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων που ανήκουν σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.

«Από την Τουρκία έχουν ήδη προγραμματιστεί κρουαζιέρες με αφετηρία από τους λιμένες της Κωνταντινούπολης της Αττάλειας και άλλων πόλεων. Τα πλοία θα έρχονται και στα νησιά σας», είπε ο κ. Κόντες.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτό να καταστεί το  λιμάνι της Ρόδου home port και πάλι ο κ. Κόντες δήλωσε πως αυτό είναι δύσκολο , γιατί δεν βολεύει το πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων.

«Εφικτό είναι να γίνει το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ενδιάμεσος σταθμός επιβίβασης αποβίβασης των πελατών των εταιρειών κρουαζιέρας»,  είπε ο κ. Κόντες.

 

 260 total views,  4 views today