«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες ώρες έκτακτης ανάγκης είναι να προσευχηθούμε να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να προστατευτούμε από τον κίνδυνο περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας και να ευχηθούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στο κόκκινο συναγερμό της πύρινης απειλής», υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης.

Αναλυτικά ο κ.Κορκίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είναι τιτάνια η προσπάθεια που δίνουν οι πυροσβέστες, οι δασοπυροσβέστες, οι εθελοντές, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον που για τρίτο 24ωρο βρίσκεται σε απειλή από τις καταστροφικές φωτιές σε πολλά σημεία της χώρας.

Μια προσπάθεια, να περισωθούν περιουσίες συμπολιτών μας που απειλούνται στην Αττική και όχι μόνο. Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου οι δράσεις να είναι άμεσες και απολύτως υποστηρικτικές. Ανεξάρτητα της οικονομικής διάστασης και του απολογισμού της μεγάλης καταστροφής όταν σβήσει και η τελευταία φλόγα η οικολογική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Ανυπολόγιστες είναι και οι συνέπειές για το μέλλον των μελλοντικών γενιών που «υποθηκεύονται» σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εχθρικό, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει σαφείς τις νέες προδιαγραφές μέσα στις οποίες θα κληθούμε εμείς και οι μελλοντικές γενεές να διαβιώσουμε. Η σκέψη μας δεν μπορεί παρά αυτή τη στιγμή να είναι κοντά σε αυτούς, που δίνουν μια ασύμμετρη μάχη από ξηράς και αέρος και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Σαφώς στους συνανθρώπους μας, που με πόνο ψυχής βλέπουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να γίνονται στάχτη, χωρίς να υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες ώρες έκτακτης ανάγκης είναι να προσευχηθούμε να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να προστατευτούμε από τον κίνδυνο περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας και να ευχηθούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στο κόκκινο συναγερμό της πύρινης απειλής»

 173 total views,  2 views today