Ο Όμιλος «Cine-Eκπαίδευση» δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου με πρωτοβουλία, κυρίως, ομάδας εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης. Αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine-Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων συλλογικοτήτων). Στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτού του βασικού άξονα cine-δράσεων του Ομίλου, διοργανώνεται Κύκλος Μαθημάτων Κινηματογραφικής Παιδείας με γενικό θεματικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ».Εμπνευστής και εισηγητής αυτής της δράσης του Ομίλου μας θα είναι ο Giacomo Martini, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου, συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Τμήμα Μουσικής και Τεχνών, βαθύς γνώστης και του ελληνικού κινηματογράφου.

Τα κινηματογραφικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο φιλόξενο χώρο του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Π.Τ.Δ.Ε. της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 29, 30, 31 Ιανουαρίου, και 2 Φεβρουαρίου 2019.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, 7μ.μ. στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ θα προβληθεί η ταινία του Αλέξη Δαμιανού, ΕΥΔΟΚΙΑ, την οποία θα προλογίσει και παρουσιάσει με τη δική του διεισδυτική ματιά ο διδάσκων του επιμορφωτικού κύκλου μαθημάτων κ. Giacomo Martini κατόπιν δικής του επιθυμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Martini στο παρελθόν έχει κάνει εκτεταμένο αφιέρωμα του Ελληνικού Κινηματογράφου στο κινηματογραφόφιλο κοινό της Ιταλίας.
Χορηγός των εκδηλώσεων και πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας:

Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου
“Εμμανουήλ & Μαρίας Χριστοφ. Σταματίου”

Το σύνολο των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Προξενείου Ρόδου.

Ευχαριστούμε θερμά:

τον Αλιβίζο (Λοϊζο) Σοφό, πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Π.Τ.Δ.Ε. για την παραχώρηση του εργαστηρίου με στόχο την πραγματοποίηση των σεμιναρίων.

τον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ για την παραχώρηση της αίθουσας για την προβολή της ταινίας
τον Ευάγγελο Ηλιάδη, Διευθυντή του Γυμνασίου- Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», ο οποίος ήταν διαμεσολαβητής στην αρχική γνωριμία και συνδετικός κρίκος με τον κ.Giacomo Martini

την εκπαιδευτικό Θεώνη Χαντζιάρα για την επικοινωνία και αλληλογραφία που είχε με τον κ.Giacomo Martini για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος
την εκπαιδευτικό Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου, για την πολύτιμη συμβολή της ως διερμηνέα από την ιταλική στην ελληνική Γλώσσα καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Giacomo Martini για τη συνεργασία του με τη Cine-Εκπαίδευση που μας τιμά και την συνεισφορά του αφιλοκερδώς στην επιτυχία των εκπαιδευτικών/ επιμορφωτικών στόχων μας.