Λοιπόν, τέρμα τα δίφραγκα!…Ενας φεύγει, ο άλλος έρχεται. Σήμερα ορκίστηκε ο ένας ως δήμαρχος και ο άλλος υπό το σεληνόφως, φάνηκε πως είχε διάθεση ακόμη και τον όρκο να επαναλαμβάνει δυνατά και με φωνή καμπάνα.

Αυτό δείχνει πως η τοπική δημοκρατία μας, έχει επιβληθεί, είναι συνειδητή λειτουργία και δεν ανέχεται όποιας μορφής φαλτσοχτυπήματα.

Ομολογούμε πως η εκδήλωση σήμερα ήταν μια μοναδική τελετή που βάζει υποθήκη για το μέλλον. Ο επόμενος δήμαρχος θα ορκισθεί στο Δημοτικό στάδιο με φαντασμαγορική έναρξη, τύπου Ολυμπιακών Αγώνων. Από το χέρι του νέου δημάρχου εξαρτάται να οδηγήσει τη Ρόδο σε τέτοιες μελλοντικές γκλαμουριές.

Εχει πολλά να κάνει ο Αντώνης. Με την καλή έννοια, θα είμαστε …φαρμάκι. Κάπως έτσι μας χαρακτήρισε ούτως ή άλλως, ένας εκ των συνεργατών του νέου δημάρχου, ο Θανάσης Στάμος: Για την γενική κριτική στάση μας όχι στην εκλογή αλλά στις επιλογές των προσώπων που ενεπλάκησαν στις Δημοτικές εκλογές, που ήθελαν να κερδίσουν από την γκλαμουριά και την κοσμοπολίτικη ακτινοβολία του Καμπουράκη. Εκεί ήταν η μεγάλη ένσταση μας, γιατί γνωρίζουμε πως …αν δώσεις θάρρος στο χωριάτη θα σου ανέβει στο κρεβάτι… Γι αυτό λέγαμε πως θα πρέπει να είναι τόσο προσεκτικός και τόσο μετρημένος στις αποφάσεις και στους διορισμούς του, όχι όμως ακολουθώντας και το παράδειγμα του άλλου της άλλης μεριάς της πλατείας Ελευθερίας. Εκείνος την ασημαντότητα την ανέδειξε σε αντιβασιλεία και συνεχίζει για να έχει καλυμμένα τα μετόπισθεν, πιθανώς και στην νέα θητεία.

Η Ρόδος και οι Ροδίτες περιμένουν από τον νέο Δήμαρχο να υλοποιήσει το όραμα του. Για να το κάνει θα πρέπει να ξεφύγει και να αποφύγει τον πατερναλισμό και τον εναγκαλισμό και τον στραγγαλισμό των ιδεών του από άλλους. Ακόμη και την παρουσία του μαζί με άλλους θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει, μέχρι να πάρει τον πολιτικό «αέρα» που του χρειάζεται για να πράξει τα δέοντα, τα όμορφα, τα ταπεινά και τα φιλόδοξα που ο ίδιος διαβλέπει και θέλει.

Γι άλλη μια φορά πήραμε θάρρος από την παραπέρα πορεία του νέου Δημάρχου, όχι για πολλά και πολλά υποσχόμενα λόγια: Ναι, φάνηκε γι άλλη μια φορά πως θα πολιτευθεί με Αρχές και με πίστη στις Αρχές. Με την οικογένεια του παρούσα, είχε τον τρόπο έτσι, να στείλει το μήνυμα πως δεν θα περιπαίξει, δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο που τον ψήφισε, γιατί βασικοί κριτές των ενεργειών του θα είναι αυτοί οι δυό που καθόντουσαν μπροστά μπροστά στην τελετή της ορκωμοσίας του ως  Δημάρχου της Ρόδου: Ο πατέρας και η μητέρα του.

Αντώνη καλή επιτυχία. Κύριε Δήμαρχε, ναι θα είμαστε φαρμάκι, για να πάς τον δήμο εκεί που πρέπει κι εκεί που του αξίζει!…

 512 total views,  2 views today