dav

Τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να εμπιστευθούν τη ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλυσε σε ομιλία του στο «Νεστορίδειο Μέλαθρο» σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υποψηφίους ευρωβουλευτές , τους βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων τα στελέχη της ΝΔ τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες να δώσουν τη μάχη στις επικείμενες εκλογές και να στείλουν μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης.

Καταπέλτης ήταν για τα εθνικά θέματα καταδικάζοντας την πολιτική που εφαρμόσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό. Δεν παρέλειψε να « καρφώσει» τον βουλευτή κ. Ηλία Καματερό που ευχήθηκε πριν λίγο καιρό παρόμοια συμφωνία στα ελληνοτουρκικά ταράζοντας το πανελλήνιο.

Μιλώντας στο ακροατήριο που τον άκουγε με προσοχή ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι παρέχει στήριξη στον κ Γιώργο Χατζημάρκο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μέχρι τώρα πορεία του στην περιφέρεια θα εκτιμηθεί από τους πολίτες που θα του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία.

Τη στήριξη του στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ο κ. Μητσοτάκης την εξέφρασε και κατά τη επίσκεψη του στην περιφέρεια λίγο πριν από την ομιλία του στο Νεστορίδειο.
Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Κρεμλή και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου .

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως δήλωσε τη στήριξη του και στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του ευχήθηκε να κερδίσει τη μάχη των εκλογών που θα κληθεί σε λίγο καιρό να δώσει.

Στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη το παρόν έδωσαν ο ευρωβουλευτής κ. Λ Ζαγοράκης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Κρεμλής και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου , οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς , οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο πολιτευτής κ. Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Π Μπακίρης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Τάκης Μιχαήλου, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του ΤΟ της ΝΔ και του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, το μέλος της διοίκησης του ΠΙΣ κ. Κώστας Κουτσόπουλος, ο κ. Νίκος Χαραλάμπης, ο κ. Τάσος Σπανός , αντιπεριφερειάρχες , δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και αρκετοί υποψήφιοι.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης καλοσώρισε τα στελέχη και τους πολίτες που έδωσαν το παρόν στη πολιτική εκδήλωση ,για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει αλλά και να δείξουν ότι υπάρχει πολιτική συνέχεια στηρίζοντας τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο για να εκλεγεί εκ νέου περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αναφερόμενος στην επέτειο της Ενσωμάτωσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα ολοκληρώθηκε μόνο όταν ενώθηκε με τα Δωδεκάνησα.

«Αύριο συμπληρώνονται 71 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της μητέρας Πατρίδας. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το γραφείο του περιφερειάρχη βλέπω την εντυπωσιακή φωτογραφία που αποτυπώνει εκείνη την ιστορική ημέρα. Σκεπτόμουν πόσο σημαντικές είναι οι ιστορικές αναφορές από μια άλλη περίοδο στην ιστορική συγκυρία που διανύουμε σήμερα. Η σημερινή Ελλάδα ολοκληρώθηκε μόνο όταν ενσωματώθηκε με τα Δωδεκάνησα.Αξίες όπως η εργατικότητα η αξιοκρατία η πραγματική αγάπη για την Ελλάδα είναι επίκαιρες σήμερα»,τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε την καχυποψία που δείχνει ο κόσμος στους ασχολούμενους με την πολιτική και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ Γιώργος Χατζημαρκος θα επανεκλεγεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί όπως είπε άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα, γεγονός που πρέπει να επιβραβευθεί από τους πολίτες.
«Οι πολίτες είναι καχύποπτοι σήμερα και πρέπει όλοι μας να κάνουμε τις υπερβάσεις όχι με λόγια αλλά με δύσκολα έργα. Εμείς διεκδικούμε να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα όχι γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Ζητούμε τη στήριξη σας στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Όχι μόνο γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η σημερινή κυβέρνηση που ζημίωσε τη χώρα, αλλά γιατί πιστεύουν πραγματικά ότι αξίζουν κάτι καλύτερο. Εμείς θέλουμε την ευημερία για όλους τους Έλληνες. Η ΝΔ είναι η παράταξη που πάντα ένωνε τους Έλληνες. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία ευημερεί όταν μπορεί να φροντίζει για τους πιο αδύναμους. Εμείς κάνουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκρυψαν από τους πολίτες την αφαίμαξη και τους φόρους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας τα λάθη εντός και εκτός χώρας.
«Από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας θα θυμόμαστε ότι για να έρθει στην εξουσία εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες. Τους κορόιδεψε . Τους είπε ψέματα. Έκανε τα αντίθετα από αυτά που είπε. Τσάκισε τη μεσαία τάξη . Τιμώρησε την επιχειρηματική επιτυχία. Θεωρούσε ότι όποιος δημιουργεί εισοδήματα θα πρέπει να τιμωρηθεί ακόμη πιο αυστηρά», υπογράμμισε .
Αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στη μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ που απέδειξε ότι το 2018 το 44% των επιχειρηματιών είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται και μόνο για το 7% αυξήθηκαν.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη είναι καταστροφική και καταδίκασε την Ελλάδα στη μ ιζέρια.

Λόγος τιμωρίας η πολιτική για τα εθνικά θέματα

Λόγος τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η πολιτική για τα εθνικά θέματα
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια βαθιά προβληματική. Το λέω γιατί άκουσα κάποιους τοπικούς βουλευτές να εκλιπαρούν την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία. ΄Όχι αρκετή ζημιά έχει κάνει στα εθνικά θέματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο βούρκο η πολιτική ζωή

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική ζωή με αποτέλεσμα να βουλιάξει στο βούρκο.
«Η κυβέρνηση φαίνεται στη Βουλή μερικές φορές ως τροχονόμος συμφερόντων. Αυτό εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο κ Τσίπρας θέλει να μείνει στην εξουσία λόγω ακόμη», είπε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε και για την τροπολογία που κατατέθηκε για την τιμολόγηση των φαρμάκων και αποτελεί άλλο ένα μέσο για την αύξηση των τιμών.
«Δεν είναι η ανικανότητα είναι και το θράσος και η αλαζονεία. Αυτό θα θυμόμαστε από την σημερινή κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην παρέμβαση της εισαγγελίας για όσα δεν έγιναν στο Μάτι και είχαν ως συνέπεια το θάνατο τόσων ανθρώπων όταν ξέσπασε φωτιά.
« Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να σεβαστούν τη μνήμη των 100 νεκρών, να ψελλίσουν έστω και καθυστερημένα ένα συγνώμη εξακολουθούν και σήμερα να μας κουνούν το δάκτυλο με περίσσεια περιφρόνηση. Δεν θα ζητήσω την παραίτηση της κας. Δούρου. Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες της Αττικής να στείλουν στις επερχόμενες εκλογές το μήνυμα και σε εκείνη και στο ΣΥΡΙΖΑ» , είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως απέναντι σε όλα αυτά τα αρνητικά η ΝΔ παρουσιάζει το δικό της σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα.

Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο

«Στον πυρήνα του το σχέδιο μας περιλαμβάνει, τη στήριξη της οικονομίας τη βελτίωση των εισοδημάτων . Για να μπορέσει να υλοποιηθεί χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δίνουμε πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών όχι μόνο γιατί μας ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα οι περιφέρειες να είναι γαλάζιες. Στηρίζουμε συγκεκριμένους περιφερειακούς συνδυασμούς γιατί τους θέλουμε αρωγούς στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε για να ορθοποδήσει η οικονομία και να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως την επόμενη ημέρα των εκλογών θα έχει συνάντηση με τον κ Γιώργο Χατζημάρκο για να συζητήσουν για τα προβλήματα των νησιών.

Αυτό ζήτησε ο περιφερειάρχης στην ομιλία του που προηγήθηκε του κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ζητήσει λύσεις για όλα τα προβλήματα.

«Πράγματι οι ξενοδόχοι της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων δίνουν τον τόνο και οδηγούν το τουριστικό προϊόν σε νέους δρόμους που μας επιτρέπουν να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι. Μπορούμε να πάρουμε μαθήματα στην Κρήτη για την καλή συνεργασία που υπάρχει εδώ στο Νότιο Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εύγε για την κλαδική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχουπαλλήλων

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε την προσπάθεια που έκανε με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΞΡ ο κ. Αντώνης Καμπουράκης ,για να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχουπαλλήλων.

«Με τη σύμβαση δόθηκαν καλύτερες απολαβές στους εργαζόμενους από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλω να χαιρετίσω αυτή την πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε λύσεις. Θα σταθούμε όμως απέναντι σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Θα είμαστε απέναντι στα φαινόμενα της ανασφάλιστης εργασίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε την επόμενη ημέρα για το πως θα αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν. Είστε εδώ πρωταθλητές στα πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτό δείχνει ότι οι επιχειρηματίες παίρνουν ρίσκα και επενδύουν. Αυτό να γίνει παράδειγμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλουμε να σας διευκολύνουμε να σας στηρίξουμε. Θέλουμε μια ανάπτυξη όμως που να σέβεται το περιβάλλον και την απαράμιλλη ομορφιά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που εξήρε την προσπάθεια της περιφέρειας να τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών .
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπερ της ενεργειακής αυτονομίας των νησιών χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι θα γίνουν αποδεκτές προτάσεις για επενδύσεις που δεν θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

«Χρειάζονται οι ανεμογεννήτριες. Να μην αλυσώσουν το χαρακτήρα των νησιών. Να εξετάσουμε την τοποθέτηση τους σε μικρότερα νησιά σε βραχονησίδες όπως γίνεται σε άλλα μέρη της Μεσογείου», είπε.

Αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα προβλήματα που δημιούργησε στα νησιά η ανάρτηση των δασικών χαρτών.
«Θα δώσουμε λύσεις στο ζήτημα των δασικών χαρτών. Γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα», τόνισε.
«Έχουμε φιλόδοξο σχέδιο για όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής για την οικονομία την παιδεία την υγεία. Είναι σημαντική η συνεργασία του δημόσιου συστήματος υγείας και των ιδιωτών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ακόμη ότι θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλη την Ελλάδα. Η αρχή όμως θα γίνει από το κοινοβούλιο αμέσως μετά τις εκλογές. Για να γίνουν οι κανόνες πράξη όμως είπε απαιτείται η συνεργασία όλων και των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας.

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος θα έχουν οι ευρωεκλογές

«Στον αγώνα για τις εκλογές χρειάζεται η στήριξη όλων. Οι εκλογές για την ΤΑ και τις ευρωεκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου. Αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές τότε η αναμέτρηση για την ευρωβουλή θα έχουν ξεχωριστή διάσταση. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα λέγοντας του αρκετά έως εδώ δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Απόλυτη κομματική εγρήγορση

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλους να είναι σε απόλυτη κομματική εγρήγορση και να είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη και να πείσουν και τους πιο αναποφάσιστους ότι η ΝΔ έχει πρόγραμμα με το οποίο η ζωή όλων μπορεί να γίνει καλύτερη.
«Θα ζητήσω να είμαστε όλοι σε απόλυτη εγρήγορση κομματική . Θα ζητήσω να μεταφέρουμε το μήνυμα του ξεκάθαρου πολιτικού λόγου και της αισιοδοξίας μέχρι τον τελευταίο συμπολίτη μας στο πιο απομακρυσμένο πολίτη. Θέλω να ζητήσω το ίδιο από τους παλιούς φίλους της ΝΔ. Μεταφέρετε το μήνυμα και σε εκείνους που είναι αναποφάσιστοι ότι η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη Ζητώ να με εμπιστευθείτε όχι μόνο εμένα αλλά όλα τα στελέχη παλιούς και νέους συναγωνιστές να δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα».

 

Περιφέρεια που δεν θα κλείνει στις 13:30 για να αρχίζουν τα …τσίπουρα

Της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ προηγήθηκε η τοποθέτηση του περιφερειάρχη κ Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο κ. Χατζημάρκος για άλλη μια φορά ήταν αιχμηρός αφού τόνισε ότι η περιφέρεια θα είναι σε λειτουργία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ και δεν θα κλείνει στις 13:30 για να αρχίσουν όπως τόνισε τα …τσίπουρα.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε για μια φορά ακόμη ότι δεν αρέσκεται στα ψέματα και πάντα αναφέρεται στην στήριξη της ΝΔ.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά η ομάδα μας εδώ και πέντε χρόνια. Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών για τη πολιτική δεν είναι καλό. Θέλω να πω ότι εγώ δεν κρύβομαι δεν κάνω κρυφά ραντεβού. Δεν ζητάω στήριξη κάτω από το τραπέζι. Εγώ κοιτώ στα μάτια και λέω πάντα αυτά που πιστεύω. Είμαι εδώ για να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και στήριξη και σας δηλώνω ότι θα την τιμήσω. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη του αυριανού πρωθυπουργού σε μας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Είναι πολιτική επένδυση για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στον πρωταθλητισμό του Νοτίου Αιγαίου στον τουρισμό γεγονός που αποτυπώνεται στα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος.

«Επίσης ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν για την υποστήριξη του τομέα Υγείας και τη διάθεση πόρων για αυτό! Αναφορά έγινε στις παρεμβάσεις στον τομέα της Παιδείας σε όλα τα νησιά.

Ποια τσίπουρα και ποια ζεμπέκικα ;

Ο περιφερειάρχης εξάροντας το έργο στη περιφέρεια έκανε λόγο για το ωράριο της περιφέρειας τονίζοντας πως δεν κλείνει στις 13:30 για να αρχίσουν τα ζεμπέκικα και τα τσίπουρα…
«Σταθήκαμε δίπλα στους δήμους αδιαφορώντας, σε αυτό που για χρόνια ήταν ανάχωμα για αδράνεια.Τις αρμοδιότητες. Εμείς περάσαμε αυτές τις διαχωριστικές γραμμές. Ούτε στην υγεία είχαμε αρμοδιότητες αλλά κάναμε πράξη παρεμβάσεις. Κάναμε εκατοντάδες έργα παντού. Δεν κάναμε έργα εκεί που είναι ο εκλογικός πληθυσμούς. Εκτέλεσε όλα τα έργα που οι νησιώτες είχαν ανάγκη. Στη θητεία μας ο οργανισμός δεν κλείνει στις 13:30 για να αρχίσουν τα τσίπουρα και τα ζεμπέκικα. Η εποχή με τα τσίπουρα και τα ζεμπέκικα τελείωσε», τόνισε .

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Μπακίρης και άλλα στελέχη.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφθασε στη Ρόδο λίγο μετά τις 10:00 και τον υποδέχθηκαν στελέχη του κόμματος. Στο αεροδρόμιο είχε για λίγη ώρα συνάντηση με τα στελέχη της ΝΔ και στη συνέχεια μετέβει στο κέντρο της πόλεως.

Σε καφετέρια του νησιού συνομίλησε με εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και στα καταστήματα γρήγορης εστίασης και άκουσε τα προβλήματα τους .

Επισκέφθηκε το κέντρο της πόλεως. ΄Όταν ενημερώθηκε όμως για τη εκδήλωση που ήταν σε εξέλιξη στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και αφορούσε τη μελέτη μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» για την πορεία προς την Ενσωμάτωση θέλησε να συμμετάσχει.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε με προσοχή όσα είχαν ετοιμάσει τα παιδιά και τους μίλησε. Τους τόνισε πόσο σημαντική είναι η ιστορία και για τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την μελετούν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Εκεί δήλωσε την στήριξη του στο πρόσωπο του με αφορμή τις εκλογές  στο β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε στηρίζω γιατί αξίζεις στον Αντώνη Καμπουράκη!

Στην περιφέρεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και φωτογραφήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη. Σφίγγοντας του το χέρι του είπε. Συνέχισε σε στηρίζω γιατί αξίζεις! 

 

 606 total views,  2 views today