“Το μοναδικό που θα πρέπει να έχουμε δεδομένο, είναι ότι την επόμενη μέρα θα προσγειωθούμε σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο. Θα αλλάξουν οι συνήθειές μας και ως προς τον τρόπο αγορών ή τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε”, δήλωσε στον sky ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός.

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στο κύριο θέμα της διεκδίκησης για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λέγοντας ότι “καταργήθηκε εντελώς άδικα κι απερίσκεπτα”, ενώ ερωτηθείς για τα κυβερνητικά μέτρα ως προς τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, υποστήριξε ότι είναι ικανοποιητικά, όμως επιχειρηματικά έχουν το ρίσκο τους. “Τα μέτρα είναι ικανοποιητικά, γιατί ακούγονται διάφορες φωνές. Η επιχειρηματικότητα δυστυχώς έχει ρίσκο κι όπως επιχειρεί λαμβάνει και το ρίσκο… Για τις μικρές κυρίως επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τα μέτρα θεωρούνται επαρκή για τις δυνατότητες της χώρας. Είναι ένα βοήθημα που καλώς έρχεται και βλέπουμε στην πορεία τι άλλο μπορεί να γίνει. Οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή επιχειρήσει να προβλέψει τι θα γίνει, ποιες θα είναι οι συνέπειες κτλ., ψεύδεται…”, είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου για πάταξη του παραεμπορίου αφού η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας είναι επίπονη και εξαιρετικά δαπανηρή για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες που δεν πρέπει να δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από παρασιτικές δραστηριότητες.

 2,757 total views,  2 views today