Μια ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε για να στολιστεί η Ρόδος τα Χριστούγεννα και ειδικά, όταν ο sky σε εκπομπές αλλά και από το skyrodos.gr τόνιζε πριν από ένα μήνα πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να στολίσει τη Ρόδο με τα λαμπάκια που είχαν αγοραστεί επί δημαρχίας Βενετοκλή!

Φυσικά ο στολισμός της πόλης δεν είναι στολισμός του κέντρου, εκεί που λόγω lockdown …μόνοι τους τα βλέπουν και μόνοι τους ευχαριστιούνται!

Όπως έγραψε και μια συμπολίτισσα μας στο facebook, πράγματι έγινε μια υπερπαραγωγή έξω από το Δημαρχείο, εκεί όπου πράγματι η Ρόδος έλαμψε με τα λαμπάκια και τα στολίδια που είχαν αγοραστεί επί Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά.

Δεν είναι όμως το ζητούμενο, το νοικοκύρεμα που μπορεί να επικαλεστούν οι του δήμου της Ρόδου για την χρήση των υλικών. προηγούμενων χρόνων. Αυτό που μόνιμα και σταθερά παρατηρείται είναι η έλλειψη φαντασίας και …απλώματος προς κάθε κατεύθυνση, επομένως προς κάθε κοινωνική ομάδα: Η Ρόδος είναι από το Ενυδρείο ως το Πρασονήσι, Ρόδος είναι και οι Φάνες που ο τοπικός αρμόδιος φωνάζει πως τον ξεχάσανε για να στολίσει το χωριό του, Ρόδος είναι και ο Αη Δημήτρης και η Μητρόπολη και το Νιοχώρι και η Μέγγαβλη!

Δεν θα παρουσιάσουμε τώρα Βόλο, Λαμία ή μια άλλη πόλη για να ζηλέψουμε. Τελικά δεν θα τους δίνουμε φώτα. Αλλωστε αυτοί υποσχέθηκαν να μας φωτίσουν και ως τώρα μας έχουν στο απόλυτο σκοτάδι. Ας μην αναφέρουμε βέβαια αυτό που ίσχυε ξανά πριν από χρόνια, πως ήδη έχουν καταφέρει να μην ανεβαίνουν τα σκαλιά του δημαρχείου οι μισοί και πλέον Ροδίτες, επομένως δεν βλέπουν και τα …φωτάκια τους!

 4,430 total views,  6 views today