Συγκλονιστικές αλλά και εξοργιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για τους γονείς που βίαζαν κατ’΄εξακολούθηση τα παιδιά τους στην Λέρο.

Μετά τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, σιγά – σιγά ανοίγουν στόματα στην τοπική κοινωνία, και μιλούν γι αυτό που κάποιοι ήξεραν, όμως τόσο καιρό δεν έλεγαν.

Μάλιστα κάτι που προκαλεί πραγματικά πολλά ερωτήματα, είναι πως η 14χρονη κορούλα της οικογένειας είχε καταγγείλει ανώνυμα πριν ένα χρόνο να τα όσα περνούσε, με γιατρούς με την εξετάζουν και την εισαγγελέα… να την στέλνει πίσω στο σπίτι της!!

Η καταγγελία που έπεσε στο «κενό»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κυριακάτικη Real News η κοινωνική λειτουργός του νησιού Βάσω Ευαγγέλου, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα παιδιά, ακόμα και… κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διευρευννηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως αναφέρει λοιπόν, πριν από ένα χρόνο η 14χρονη πήρε τηλέφωνο στο χαμόγελο του παιδιού και κατήγγειλε ανώνυμα τους γονείς της, το οποίο απευθύνθηκε αμεσως στην Εισαγγελία. Μετά από δύο μέρες η υπηρεσία δέχθηκε κι άλλο τηλεφώνημα που κατήγγειλε τα ίδια, από την θεία των παιδιών.

Οι γιατροί… δεν είδαν τίποτα

Μετά από έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Λέρου, η Εισαγγελία της Κω διέταξε παιδοψυχιατρική έρευνα, με την 14χρονη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο από… την ίδια την μητέρα της.

Εκεί οι γιατροί… δεν διαπίστωσαν κακοποίηση, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «από τον ιατρικό ελεγχο δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας μη συνδεόμενες με ενεδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας της Κω – σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία Λέρου – και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Τι αποκαλύπτει ο μεγάλος γιος της οικογένειας

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, είχε μιλήσει στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live για τα όσα έζησε εκείνος, μέσα στο σπίτι κολαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, εκείνος μαζί με τον αδερφό του που έχει νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, λέει ότι κάποια στιγμή, τον είχε χτυπήσει και με σίδερο στο κεφάλι.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….»

Ο 27χρονος λέει ότι η μητέρα του είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια απόπειρα αυτοκτονίας.

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…»

Για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της…

“Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».

ΑΠΟ ΤΟ newsit

 408 total views,  2 views today