Την ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου Καρπάθου προγραμματίζει ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου, επιθυμώντας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ακίνητο στο νησί της Ρόδου  που του  παραχώρησε ο  ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Την ευχάριστη  αυτή είδηση ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Καρπάθου  η κα Ειρήνη Γεργατσούλη- Γιάννουστα, Γραμματέας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Δήμαρχο Καρπάθου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Γιάννουστα  στόχος της ίδρυσης του Λοαγραφικού Μουσείου  Καρπάθου στην καρδιά της Ρόδου θα είναι αφενός η συγκέντρωση υλικού από την Κάρπαθο, παραδοσιακής και λαογραφικής αξίας και αφετέρου η συγκέντρωση  πληροφοριακού – τουριστικού υλικού για  να λειτουργεί το Μουσείο και ως πόλος έλξης της Καρπάθου  σε όσους το επισκέπτονται. Για αυτό σε πρώτη φάση έγινε και η σχετική επικοινωνία  με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Καρπάθου σε θέματα τουρισμού κ. Ανδρέα Τσαγκάρη.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης  Θεμ. Νισύριος δήλωσε σύμφωνος με την εν λόγω πρωτοβουλίαέχοντας ήδη ανάλογη εμπειρία από παροικιακούς Συλλόγους στην Αμερική.

 

 103 total views,  4 views today